Skip to main content

”Min man er alkoholiker og har ofte blod i spyt og afføring. Er det farligt?”

Vi bliver ofte kontaktet på vores rådgivningslinje af drikkende eller pårørende, der har spørgsmål om blod i spyt, urin eller afføring i forbindelse med et alkoholmisbrug.

Hvorfor oplever nogle blod i spyt, urin eller afføring efter meget alkohol?

Der kan være flere forskellige grunde, og man skal bestemt tage det meget alvorligt, hvis man oplever de symptomer efter at have drukket alkohol.

For eksempel kan indtagelse af en større mængde alkohol, resultere i irritationer af mavesækkens slimhinder. Der kan opstå det, man kalder alkoholisk mavekatar, som kan forsage blødninger, fra de irriterede slimhinder i mavesækken.

Alkoholmisbrug kan også være årsag til mavesår, der igen giver blødninger. Især hvis dit alkoholindtag ofte får dig til at kaste op, kan der være risiko for mavesår.

Uanset hvad diagnosen er, er det vigtigt at man gør noget ved det. Kontakt egen læge, for at blive undersøgt for hvor blod stammer fra. 

Alkoholmisbrug og behandling

Det er samtidig vigtigt at få gjort noget ved et alkoholmisbrug. Hvis du eller en du holder af, drikker for meget og har svært ved selv at få stoppet, kan vi hjælpe dig.

Dyscon hjælper hvert år mange familier, som har alkoholmisbrug tæt inde på livet. Vi kan også hjælpe dig. Ring på 70 20 55 01.

Her på alkoholbehandlinger.dk, kan du læse meget mere om alkoholbehandling og behandling af alkoholmisbrug.

Du kan også ringe til vores gratis alkoholrådgivning, som er åben alle årets 365 dage. Uanset om du selv drikker lidt for meget eller er pårørende til en, der har et alkoholproblem, så sidder vores højt uddannede og professionelle alkoholbehandlere klar til at hjælpe og rådgive dig. Ring 70 20 55 01.