Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

ALKOHOLAFVÆNNING

Alkoholafvænning og alkoholbehandling, er det to ord der betyder det samme?

Det er et spørgsmål vi fra tid til anden får fra klienter og pårørende, der synes det er lidt forvirrende, hvad de to ord dækker over.

Nogle behandlingssteder bruger ordet alkoholafvænning om deres tilbud, mens andre bruger alkoholbehandling.

Afvænning bruges ofte i betydningen, at lære at være helt afholdene fra alkohol og bliver som regel brugt i forbindelse med diagnosen alkoholisme.

Det er langt fra alle der henvender sig og ønsker hjælp til et alkoholproblem, der er alkoholikere. Der er i Danmark mange der har et alt for stort og skadeligt forbrug af alkohol, uden at de kan kaldes alkoholikere. I denne store gruppe, af det mange kalder “problem drikkere”, vil alkoholafvænning være den forkerte behandling, da mange af disse, vil kunne lære at drikke med måde.

Det er vigtig at forstå at, for begge grupper kan alkoholen være et kæmpe problem i hverdagen, som er ved at ødelægge både familie, venskaber, job og helbred. For begge grupper kan det, at stoppe eller begrænse forbruget af alkohol, være en umulig opgave, uden professionel hjælp.

Hos Dyscon Alkoholbehandlinger tilbyder vi hjælp og alkoholbehandling til både dem der kan lære at drikke med måde og en alkoholbehandling der indeholder alkoholafvænning, til dem som helt må lægge alkoholen på hylden og være afholdende.

“ALKOHOLAFVÆNNING” BETYDER ALTSÅ…

At man bliver afvendt fra alkohol, og lærer at leve et liv uden alkohol. Vi mener ikke at afvænning kan stå alene, men derimod at en evt. alkohol afvænning bør være en del af en samlet alkoholbehandling. Det er vigtigt for dig at vælge den rette behandling.

Det er vigtigt for dig at vælge den rette behandling.

ALKOHOLAFVÆNNING ELLER MÅDEHOLD, HVORDAN VED JEG HVAD DER DET RIGTIGE VALG FOR MIG?

Nogle føler sig slet ikke i tvivl om hvilket valg der er det rigtige for dem.

– da en behandler på det der dengang var amtets alkoholambulatorium sagde, at jeg var en af dem der sagtens kunne lære at kontrollere mit alkoholforbrug, vidste jeg at det ikke passede, derfor kom jeg aldrig igen. – Torben

Havde alkoholbehandleren lavet en grundig test havde det været tydeligt at Torben ikke kunne lære at drikke med måde. Det havde han forsøgt over 20 år og han var ikke selv i tvivl om, at for ham var der kun ét rigtigt valg, en alkoholbehandling med alkoholafvænning.

– siden skilsmissen var det blevet en dårlig vane at fjerne ensomheden med et “lille” glas vin, som jo desværre endte at blive til mange glas. Dengang syntes jeg kun det var et problem i de uger min datter var hos mig, men der fik jeg til gengæld også rigtig dårlig samvittighed, men det kunne jo klares med et “enkelt” ekstra glas. Jeg vidste jeg kunne lære at drikke med måde og ikke behøvede at tage imod det tilbud om alkoholafvænning mine forældre pressede mig med, men jeg vidste også at jeg ikke kunne klare, at opnå mådeholdenhed uden professionel hjælp. – Charlotte

Til forskel fra Torben fik Charlotte en udredning og test, som ikke viste tegn på fysisk eller psykisk afhængighed af alkohol. Derfor kunne hun med god samvittighed sige pænt nej tak til den alkoholbehandling hendes forældre havde tilbudt at betale. I stedet valgte Charlotte en alkoholbehandling der lærte hende at drikke med måde.

Ikke alle har det som Torben og Charlotte, nogle er meget i tvivl om hvorvidt de skal vælge en afvænning med total afholdenhed i forhold til alkohol eller om det er muligt at lære at drikke med måde. Andre igen er måske ikke rigtig i tvivl om at afvænning er det rigtige valg, men håber eller ønsker bare at var muligt at lære at have et kontrolleret alkoholforbrug.

For mange har dette håb eller ønske desværre betydet at, efter de succesfuldt har været igennem en alkoholafvænning, og måske endda har haft mange gode år uden alkohol, har de alligevel besluttet at forsøge om de kunne drikke bare en lille smule, med det resultat at efter få måneder, oftest få uger, er drikkeriet på samme niveau som før alkoholafvænningen.

AFVÆNNING ELLER MÅDEHOLD? BLIV SIKKER MED TEST OG UDREDNING

I alle vores alkoholbehandlinger, uanset om det er 6-dagsmodellen, længerevarende døgn alkoholafvænning med Minnesotamodellen, dagbehandling eller ambulant alkoholbehandling på et af vore alkoholambulatorier, indgår der altid en grundig udredning og test.

Dyscon tilbyder både behandling der fokuserer på alkoholafvænning og alkoholbehandling der fokuserer på at få et kontrolleret, begrænset alkoholforbrug.

Vil du gerne udredes og testes for hvad der er det rigtige tilbud til dig, så kontakt vores gratis alkoholrådgivning på 70205501.

Dyscon alkoholbehandling tilbyder en lang række alkoholbehandlinger rundt om i landet. Blandt andet i Hillerød i NordsjællandAalborg i Nordjylland samt Ringkøbing i Vestjylland.

Drikker du “lidt” for meget? – eller er du pårørende… – Ring 70 20 55 01

Har du et alkoholproblem?

Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    ER DU PÅRØRENDE?

    Hos Dyscon modtager vi mange henvendelser fra pårørende til en med et alkoholproblem, som endnu ikke selv har søgt hjælp til misbruget. Den pårørende er i tvivl om hvor man kan søge hjælp og hvorledes man bedst motivere den problem drikkende.

    Læs mere om hjælp til pårørende og kontakt os på 70205501 – alle er velkommen!

    FAKTA OG MERE VIDEN

    Søger du mere information om misbrug og behandling af alkoholproblemer, så kan du på denne side finde mere viden.