Skip to main content
 
 
 
 
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL TIL 6-DAGES MODELLEN

Hvordan kan en alkoholbehandling kun vare 6 dage?
Alkoholbehandlingen varer et helt år, behandlingen påbegyndes inden 6 dages-opholdet og varer et helt år herefter.

Hvis alkoholbehandlingen varer et år, hvorfor hedder det så 6-dages modellen?
Fordi du kun er væk fra familie og job i 6 dage (5 nætter) i stedet for de 5-8 uger som er normalt andre steder.

Hvorfor kan opholdet i denne alkoholbehandling, klares på 6 dage, når andre steder er 5-8 uger om det?
Blandt andet fordi 6-dages modellen er tilpasset til mennesker som er socialt velfungerende.

Er 6-dages modellen en alkoholbehandling der passer til alle?
Nej, den henvender sig til mennesker, der på trods af deres alkoholmisbrug, lever et nogenlunde normalt liv. De fleste der indskrives i 6-dages modellen har stadig enten job, familie, venner osv.

Hvordan kan jeg vide om 6-dages modellen er den rigtige alkoholbehandling for mig?
Ved en indledende samtale med en af vores højt uddannede alkoholbehandlere, bliver dine behov og problematikker grundigt analyseret, dine spørgsmål bliver besvaret, allerede ved denne samtale ved du og vores behandler om du er egnet til en alkoholbehandling i 6-dages modellen. Hos os overlades intet til tilfældighederne og du gennemgår også en grundig test – Dyscon udredning – og så er du også dækket af vores Behandlingsgaranti.

Dækker min sundhedsforsikring eller min virksomheds sundhedsforsikring alkoholbehandling i 6 dages modellen?
Vi samarbejder med langt de fleste sundhedsforsikringer, og vi hjælper dig naturligvis gerne med at tale med din.

Er der en læge tilknyttet alkoholbehandlingen?
JA, der er mulighed for at blive udredt, enten hos egen læge, eller hos en af vores tilknyttede læger.

Behøver min arbejdsgiver at vide jeg skal i alkoholbehandling?
Du bestemmer helt selv, hvem du ønsker at fortælle det til.

Hvem er de andre jeg møder i behandlingen?
Ud over behandlerne, består dit hold af maximum 5 andre deltagerer. Alkoholproblemer rammer bredt i samfundet, inden for det sidste år har vi blandt andet haft skolelærer i alkoholbehandling, tandlæge i alkoholbehandling, direktør i alkoholbehandling, folkepensionist i alkoholbehandling, håndværker i alkoholbehandling osv. Alle har de det til fældes at alkoholen er blevet et problem i hverdagen.

Er der fortrolighed og anonymitet i alkoholbehandlingen?
JA – I 6-dages modellen er du sikret højt fortrolighed og diskretion. Inden påbegyndelse af hvert hold, skriver alle deltagere under på en fortrolighedserklæring.

Hvordan får jeg en jeg elsker til at indse at en alkoholbehandling er nødvendig?
Det er en svær opgave, for de fleste der har et alkohol problem vil hellere opgive stort set alt andet end alkoholen. Det betyder bestemt ikke at alkoholmisbrugeren ikke elsker dig, men derimod det at skulle leve uden alkohol, virker næsten lige så voldsomt som at skulle leve uden arme og ben. Mange pårørende prøver gang på gang, år efter år at overbevise én der drikker, om at en alkoholbehandling er nødvendig, men bliver hver gang skuffet. Dyscon Alkoholbehandlinger har udviklet en særlig terapeutisk metode til at tage “den svære samtale” Det kalder vi konfliktfri intervention.

Betyder en alkoholbehandling at man skal være afholdene fra alkohol resten af livet?
Nogle er i stand til at lære at omgås alkohol på social- og helbreds ansvarlig måde, mens det for andre aldrig vil kunne lade sig gøre. Mange med et alkoholmisbrug forsøger sig frem, men taber igen og igen til alkoholen. Den test vi tilbyder alle vores klienter, viser meget tydeligt om man er en af dem, der med alkohol-coaching kan lære at kontrollere sit alkoholforbrug eller om total afholdenhed er nødvendig.

Kan jeg være sikker på at alkoholbehandlingen virker?
JA 6-dages modellen er Danmarks mest effektive alkoholbehandling. Men den er ikke for alle, derfor sikres det ved en særlig test, og indledende samtale at det er den rette behandling for dig, og vi indskriver kun dem vi er sikre på vil få fuldt udbytte af behandlingen, andre henviser vi til en alkoholbehandling der er tilpasset deres behov, intet overlades til tilfældighederne. Vores alkologer er blandt nogle af de højst uddannede i Europa. Alt dette sikrer at du får den bedste alkoholbehandling, skræddersyet til dig. Derfor giver vi dig behandlings garanti.

Er der ventetid på at komme i behandling med 6-dages modellen?
Nej 6-dages modellen er alkoholbehandling uden venteliste. Behandlingen kan påbegyndes lige efter den indledende samtale. Et terapeutisk coaching-forløb sættes i gang, en afrusning påbegyndes eventuelt sammen med egen læge, speciallæge eller anden læge. Lige så snart klienten er klar til det, påbegyndes primærbehandlingen på først kommende ledige 6-dages hold.

Kan jeg vælge at komme i alkoholbehandling i en bestemt uge?
Nogle har begrænsede uger at vælge imellem og har derfor et meget specifikt ønske til en bestemt uge. Vi vil så vidt muligt imødekomme et sådant ønske hvis det er muligt. Har du sådanne særlige ønsker, så kontakt os med det samme. Jo bedre tid vi har, desto større sandsynlighed er der for at dine ønsker kan imødekommes.

Kan jeg vælge at komme i alkoholbehandling i min ferie?
JA, vi har en del klienter der ønsker, at bruge en uge af deres ferie på 6-dages modellen. Det er dog vigtigt at du kontakter os, hurtigst muligt for at kunne reservere pladsen til dig og for at sikre at du har gennemgået det nødvendige, inden opholdet.

Må jeg have min mobiltelefon med i alkoholbehandling?
JA, mens mange alkoholbehandlinger fratager deres klienter deres mobiltelefon, samt andre rettigheder, bliver du her behandlet som et voksent menneske, med den værdighed og respekt du har krav på. Dog skal telefonen anvendes på en måde, så den ikke forstyrrer de andre deltagere eller undervisningen.

Må jeg medbringe Bærbar, ipad eller lignende enhed?
Ja, ligesom du må medbringe din mobil telefon må du også medbringe overstående. Det dog også her vigtig at forstå at de skal bruges under hensyns tagende til din og de andres deltagers undervisning. Det dog vigtigt ikke at have påtaget sig arbejdes opgaver imens du er i 6-dages modellen da dette vil virke forstyrrende i din egen terapeutiske proces. Huset har under normale omstændigheder adgang til gratis internet.

Må jeg ryge mens jeg er i alkoholbehandling?
JA. Selve Huset, det betyder at værelserne og undervisningslokalerne er helt røgfrie, men der bliver taget stor hensyn til både rygere og ikke rygeres behov.

Jeg har tidligere været i en anden alkoholbehandling, men nu er den gal igen, kan jeg få gavn af 6-dages modellen?
JA, vi får ofte henvendelse fra nogen som har oplevet et tilbagefald fra en tidligere behandling. I 6-dages modellen vil du få genopfrisket alt det du har lært tidligere, men samtidig få tilført en masse ny viden, som vil hjælpe dig til at vinde kampen mod alkoholen denne gang.

Jeg er et troende menneske, vil det påvirke min behandling?
6-dages modellen er fuldstændig neutral i forhold til religion, politik, osv. Uanset hvilken overbevisning du måtte have, vil den blive fuldt respekteret.

Jeg er ikke bosiddende i Danmark, kan jeg benytte en alkoholbehandling med 6-dages modellen?
Ja vi modtager klienter fra flere lande, hovedsagligt fra de andre nordiske lande, Norge, Sverige, Island og en del klienter fra Grønland har været i alkoholbehandling hos os. Herudover er det ofte danskere bosiddende eller udstationeret i udlandet, som kommer hjem for at deltage i alkoholbehandling.

Foregår der offentlig registrering af klienterne i alkoholbehandlingen?
Der forekommer ingen vidergivelse af din fortrolige oplysninger. Dette sker kun efter dit ønske og med dit samtykke.

Hvor mange andre klienter er der i alkoholbehandlingen sammen med mig?
Holdene består af maximum 6-7 klienter samtidig.

Jeg har et blandingsmisbrug af alkohol og piller. Er 6-dages modellen den rette behandling for mig?
Når der er tale om et blandingsmisbrug, uanset om det er alkohol og piller, alkohol og hash eller alkohol og andre stemningsændrende stoffer, vil det som regel ikke være 6-dages modellen vi anbefaler. Her er Dyscon udredning mest optimale redskab til at sikre, at du får tilbudt den helt rigtige behandling til dig.

Drikker du “lidt” for meget? – eller er du pårørende… – Ring 70 20 55 01

Har du et alkoholproblem?

Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    ER DU PÅRØRENDE?

    Hos Dyscon modtager vi mange henvendelser fra pårørende til en med et alkoholproblem, som endnu ikke selv har søgt hjælp til misbruget. Den pårørende er i tvivl om hvor man kan søge hjælp og hvorledes man bedst motivere den problem drikkende.

    Læs mere om hjælp til pårørende og kontakt os på 70205501 – alle er velkommen!

    FAKTA OG MERE VIDEN

    Søger du mere information om misbrug og behandling af alkoholproblemer, så kan du på denne side finde mere viden.