Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Hvad er alkoholafhængighed? Er alkoholafhængighed farligt? Hvordan får man hjælp, hvis man er blevet alkoholafhængig? Det kan du alt sammen få svar på i denne artikel.

  Hvad er alkoholafhængighed? 

  Alkoholafhængighed er meget udbredt i Danmark. Ifølge Sundhedsstyrelsens tal er der cirka 140.000 danskere, der er afhængige af alkohol.

  At være afhængig af alkohol betyder, at man ikke selv er i stand til at stoppe sit alkoholforbrug, på trods af negative konsekvenser ved forbruget. 

  En der er alkoholafhængig, vil måske mange gange være i stand til at stoppe drikkeriet for en kortere periode, typisk 1 til 3 måneder. Men uden professionel hjælp og behandling, vil vedkommende give sig til at drikke igen.

  Alkoholafhængighed og benægtelse

  Det er ofte et kendetegn og karakteristika for sygdommen, at den drikkende er i benægtelse omkring omfang og konsekvenser, både over for sig selv og over for pårørende.

  Derfor er det ofte til stor frustration for pårørende, der tydeligt ser de negative konsekvenser ved drikkeriet, mens den drikkende negligerer omfang og konsekvenser overfor omverdenen.

  Dette kan føre til trættende og opslidende diskussioner, som tager både på familieliv og parforhold.

  Den drikkende vil ofte forklare at han eller hun nok selv skal finde en løsning og få stoppet drikkeriet. ”De har bare brug for lidt mere tid og forståelse”.

  Men faktum er at uden professionel hjælp, vil den drikkende kun være i stand til at stoppe for en begrænset tidsperiode. Der skal professionel alkoholbehandling til for at skabe en varig og holdbar løsning.

  Dyscon tilbyder sådanne professionelle og effektive alkoholbehandlinger. Vi har igennem årene, hjulpet tusindvis af familier med at få løst alkoholproblemer. Vi kan også hjælpe dig og din familie. For gratis rådgivning ring 70 20 55 01.

  Hvad er forskellen på alkoholmisbrug og alkoholafhængighed? 

  En der alkoholafhængig og som er aktivt drikkende, har altid et alkoholmisbrug. Men man kan godt have et misbrug uden at have udviklet afhængighed.

  Ifølge Sundhedsstyrelsen er der 585.000 danskere, der har et skadeligt overforbrug af alkohol. Så altså mange flere end de godt og vel 140.000, der har udviklet alkoholafhængighed.

  En alkohol afhængig har kun en vej ud af sit alkoholmisbrug – at lære at leve et ædru liv afholdende fra alkohol. 

  En med et alkoholmisbrug, som endnu ikke har udviklet afhængighed, vil i mange tilfælde kunne lære at begrænse sit alkoholforbrug, og lære at drikke socialt ansvarligt. Det som vi også kalder, lære at drikke med måde.

  Vi kan hjælpe dig! – Uanset om du drikker lidt for meget eller har udviklet alkoholafhængighed, har vi en behandling der kan hjælpe dig og din familie til et godt liv uden alkoholproblemer. Ring alle årets 365 dage og få gratis rådgivning og information på 70 20 55 01.

  Er jeg alkoholafhængig? 

  Man siger ofte at den med et alkoholmisbrug godt kan være i tvivl, mens den alkoholafhængige ikke er i tvivl. Har man udviklet alkoholafhængighed, er man inderst inde godt klar over svaret. 

  Du har måske mange gange forsøgt at lægge alkoholen på hylden og få sat proppen i flasken. Måske har du haft flere gode perioder uden alkohol, men efter kort tid opdagede du, at du var faldet tilbage i samme mønster og forbrug som før.

  Det kan være til stor frustration! Måske spørger du dig selv, ”Hvorfor kan jeg have styr på alt andet i mit liv, men når det kommer til alkohol, er det som om at, jeg er magtesløs?” 

  Fortvivl ikke. Alle vores højt uddannede og professionelle alkoholbehandlere, har selv været der hvor du er, og igennem årene har de hjulpet tusindvis af mennesker i din situation, og de kan også hjælpe dig. Udsæt ikke din beslutning, men ring nu på 70 20 55 01.  

  Læs også artiklerne: 

  Antabus kurerer ikke alkoholafhængighed 

  Hvordan behandler man alkoholafhængighed?

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.