Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Har du eller en du holder af mistet kontrollen over alkoholen? Så er der en risiko for, at der er tale om alkoholafhængighed. I denne artikel kan du læse om, hvad nogle af symptomerne på alkoholafhængighed er.

  Hvad er symptomerne på alkoholafhængighed?

  Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ICD-11, er nedenstående nogle af de symptomer, der kan være tegn på alkoholafhængighed.

  • Craving: Det vil sige et stærkt ønske eller en følelse af uimodståelig trang til at drikke alkohol.
  • Kontroltab: Man drikker oftet mere end man havde besluttet sig for. Måske har man sagt, ”bare en genstand”, men er ikke i stand til at stoppe ved den ene.
  • Abstinenssymptomer: Fraværet af alkohol, kan give fysisk og psykisk ubehag, rysten, svedeture eller endnu værre symptomer. Disse fjernes eller lempes med yderligere alkoholindtag.
  • Tolerance: Der kræves øget dosis af alkohol, for at opnå samme effekt som tidligere.
  • Isolation: Består typisk i at man begynder at skære ned på forskellige aktiviteter for i stedet at drikke alkohol. Det kan være sociale aktiviteter, tid sammen med familien, jobbet og så videre.
  • Ignorering af skadevirkninger: Man fortsætter med at drikke alkohol, selvom det er tydeligt, at det har negative konsekvenser fysisk eller psykisk. 

  Ovenstående er ingen udtømmende liste, men bare symptomer på alkoholafhængighed.

  Man behøver ikke at have dem alle sammen, for at være alkoholafhængig, ligesom man ikke nødvendigvis er alkoholafhængig, fordi man kan genkende 1 eller måske 2 af punkterne. Men kan du genkende 3 eller flere, bør du snakke med en professionel alkoholbehandler. 

  Hos Dyscon har vi mange års erfaring med professionel og effektiv alkoholbehandling. Vi har hjulpet tusindvis, der har kæmpet med alkoholafhængighed eller alkoholmisbrug. Vi vil også gerne hjælpe dig. Ring og få gratis rådgivning alle årets dage på 70 20 55 01.

  Flere symptomer på alkoholafhængighed

  Som sagt er der flere symptomer på alkoholafhængighed end ovenstående. Et typisk karakteristikum ved alkoholafhængighed, er en stædig benægtelse af misbrugets omfang og konsekvenser. 

  En alkoholafhængig vil som regel altid bagatellisere og negligere sit drikkeri, og være totalt afvisende over for at modtage nogen form for professionel hjælp.

  Den alkoholafhængige vil forsøge at overbevise omverdenen om, at han eller hun nok selv skal klare, at få hold på drikkeriet.

  Så derfor er dette yderligere 3 ting der kan være symptomer på alkoholafhængighed.

  Et konstant forsøg på at bagatellisere sit alkoholforbrug, benægtelse af at der overhovedet er tale om et problem og total afvisning over for professionel hjælp.

  Som pårørende kan det være dybt frustrerende at opleve denne benægtelse. Derfor er det vigtigt at vide, det er en del af sygdommen alkoholafhængighed (alkoholisme).

  Hos Dyscon rådgiver vi dig gratis om, hvordan du tager den svære samtale med en der drikker for meget.

  Ring 70 20 55 01.

  Vi yder gratis alkoholrådgivning uanset om det til dig selv eller til en du holder af.

  Er alkoholafhængighed farligt? 

  En alkoholafhængigs alkoholmisbrug kan medføre mange seriøse helbredsproblemer, kroniske lidelser og tilmed døden. Alkoholmisbrug er direkte eller indirekte skyld i rigtig mange ulykker.

  Hvert år er der tusindvis af danskere, der må på sygehus eller skadestue på grund af en diagnose med alkoholproblemer, og mange må søge hospitalshjælp flere gange hvert år.

  Det er derfor vigtigt at gøre noget ved et alkoholproblem nu. Ring 70 20 55 01 og få gratis information om hvordan du eller en du holder af, kan komme ud af at alkoholmisbrug.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.