Skip to main content
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

Lær at drikke med måde 

Dyscon har i over 10 år tilbudt alkoholbehandlingen ”Lær at drikke med måde”.

En alkoholbehandling der med stor succes har hjulpet hundredevis af danskere, der før behandlingen havde et skadeligt overforbrug af alkohol, men som igennem behandlingen har genvundet et afbalanceret alkoholforbrug. 

Vigtigt: Det er vigtigt at understrege, at ikke alle kan lære at drikke med måde.

En person der har udviklet alkoholafhængighed, vil ikke være i stand til at lære et kontrolleret alkoholforbrug, men vil i stedet have gavn af en alkoholbehandling, der er baseret på afholdenhed.

Læs ”Hvad er alkoholafhængighed?”

Læs ”Hvordan vælger jeg den rigtige alkoholbehandling?”

Hvem kan lære at drikke med måde? 

Drikker du lidt for meget eller er du pårørende til en, der har et problematisk overforbrug af alkohol? Så er der hjælp at hente. For rigtig mange med et overforbrug af alkohol, er det muligt at lære et kontrolleret drikkemønster. Det er dog en forudsætning, at du eller den du bekymrer dig for, kommer i alkoholbehandling før end at overforbruget udvikler sig til alkoholafhængighed eller det, som man også kalder alkoholisme.

Læs her om forskellige former for alkoholmisbrug.

Kan jeg lære at drikke med måde? 

Måske har du spurgt dig selv, ”Kan jeg lære et kontrolleret alkoholforbrug?”

Er du oprigtigt i tvivl, kan det være et godt tegn på, at du har mulighed for at lære at kontrollere dit alkoholforbrug. Mens en alkoholafhængig som regel godt ved, at et kontrolleret alkoholforbrug ikke er muligt for ham eller hende, kan den med et begyndende misbrug eller overforbrug, sagtens være i tvivl. Derfor er det vigtigt ikke at udsætte din beslutning om alkoholbehandling, men allerede nu søge professionel hjælp.

Drikker du ”lidt” for meget eller er du pårørende? Kontakt os for professionel rådgivning og hjælp til at vælge den rigtige alkoholbehandling for dig eller en du holder af.

Ring 70 20 55 01 eller skriv til os for en uforpligtende samtale.

Hvorfor kan jeg ikke bare stoppe mit alkoholforbrug selv? 

Alle der søger professionel hjælp eller alkoholbehandling, har det til fælles, at de igen og igen over en længere periode, har forsøgt at ændre deres drikkevaner og som regel altid med det samme resultat. Efter en kort ”god” periode, er man igen tilbage til samme eller et større forbrug.

Man kan ikke løse et problem med den samme tankegang der skabte det.

Man kan ikke løse et problem med den samme tankegang der skabte det. Der er brug for en tankeforandring i forhold til alkohol.

Kun igennem professionel hjælp og behandling skabes denne tankeforandring.

Hvis du eller en du holder af, drikker ”lidt” for meget, er det derfor vigtigt at søge professionel hjælp, i stedet for selv at blive ved med at forsøge igen og igen.

Hvorfor drikker jeg for meget? 

Vi kan som regel dele alkoholafhængighed, overforbrug og misbrug op i 3 kategorier.

1: Den som drikker på grund af indre omstændigheder. 

Alkoholen hjælper til en flugt fra sig selv, eller en flugt fra ubehagelige tanker og følelser. Den drikkende oplever at alkohol giver en personlighedsforandring, som kan føles nødvendig og positiv for at klare hverdagen. Man har en oplevelse af, at alkoholen giver et større selvværd. Tanken om at leve uden alkohol er næsten ubærlig og kun med en ”lille” promille, føler den drikkende sig som et helt menneske.

Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående, er der med meget stor sandsynlighed tale om alkoholafhængighed og en alkoholbehandling baseret på afholdenhed, vil være det rigtige valg for dig.

2: Den som drikker på grund af ydre omstændigheder. 

Det kan for eksempel være stress eller smerter. Den drikkende oplever at alkoholen kan give en midlertidig ro eller afkobling fra de ydre omstændigheder.

Mange i denne situation har slet ingen eller kun ganske få tanker om alkohol i løbet af en almindelig hverdag. Men efter dagens indsats, er der brug for en ”lille belønning” som en velfortjent afkobling.

Én ”belønning” kan hurtigt blive til flere og udvikle sig til et skadeligt overforbrug eller misbrug.

Mange i denne kategori kan med fordel vælge alkoholbehandlingen ”Lær at drikke med måde”, og derved lære at kontrollere forbruget af alkohol.

3: Den som bruger alkoholen til selvmedicinering på grund af psykiske udfordringer eller diagnoser. 

Her vil en professionel alkoholbehandling som regel altid blive tilrettelagt sammen med læge eller psykiater. Når vedkommende oplever en korrekt eller bedre medicinering, kan behovet og trangen til alkohol være væsentlig mindre. For mange giver det muligheden for at få et kontrolleret alkoholforbrug gennem behandlingen ”Lær at drikke med måde”. For andre kan alkoholen være medårsag til de psykiske udfordringer og en alkoholbehandling baseret på afholdenhed vil være et bedre valg.

Er du i tvivl om valg af alkoholbehandling til dig selv eller en du holder af? Så kontakt vores alkoholrådgivning på Ring 70 20 55 01 for gratis og anonymrådgivning.

Hvordan er jeg sikker på om ”Lær at drikke med måde”, er den rette alkoholbehandling for mig? 

Er du i tvivl om, hvad der er den rette alkoholbehandling for dig eller en du holder af? Så kan vi hjælpe dig!

Hos Dyscon tilbyder vi dig en indledende samtale med en eller flere test, der tydeligt viser hvilken alkoholbehandling, der er den rette for dig.

På den måde er du sikker på altid at træffe det rette valg af behandling og opnå et godt resultat.

Er der evidens for at ”Lær at drikke med måde”-behandlingen virker?

Ja – Alle Dyscons alkoholbehandlinger er evidensbaserede behandlinger. Vi holder hele tiden øje med nyeste forskning fra både ind- og udland, og holder vores behandling og up-to-date.

Men vigtigst af alt, måler vi løbende vores resultater, og de tusindvis af glade familier der har fået hjælp gennem årene, taler for sig selv. Derfor ved vi, at vi også kan hjælpe dig.

Hvad vores klienter siger:

Jeg blev ved med at bilde mig selv ind, at jeg naturligvis ikke havde et problem med alkohol, for jeg drak jo kun alkohol i weekenderne. At de fleste weekender så startede onsdag og sluttede søndag, var jo bare fordi, jeg er lidt af en levemand. 

Men da jeg for alvor begyndte at tælle, hvor mange genstande det blev til på en almindelig uge, blev jeg temmelig overrasket. Jeg har klar over, at jeg var nødt til at gøre noget.

I godt og vel 2 år, forsøgte jeg selv at ændre mine vaner. 2-3 gange gik det godt i en måneds tid, men så faldt jeg tilbage i det gamle hyggemønster.

Nu er der gået 9 måneder, hvor jeg har kontrolleret alkoholen, og ikke omvendt. Jeg har som sidegevinst tabt 14kg og styrket mit parforhold. – Niels, Investeringsrådgiver

Jeg har virkelig fået meget ud af vores samtaler. Jeg har fået løst mit problem og har genvundet troen på, at jeg kan styre det med alkoholen. – Pernille

Da Claus døde begyndte jeg at slå ensomheden ihjel med hvidvin. Havde jeg ikke fået hjælp, så tror jeg, at jeg var endt som alkoholiker. Nu drikker jeg kun alkohol ved særlige lejligheder. – Bodil, pensionist

Stor tak til Dyscon og dig Torben, for alle de gode samtaler. Vi føler os både sundere og friskere. Kan stadig godt savne den daglige flaske rødvin (eller to), men nu holder vi det til weekenderne. – Anonymt par

Jeg er virkelig overrasket over, hvor mange der kan lære at drikke med måde. Jeg ville ønske jeg havde haft den viden for 10-20 år siden. Jeg er sikker på, at jeg har indskrevet klienter til Minnesotabehandling som ikke var alkoholikere, og derfor kunne have lært at drikke med måde.

– Allan, Alkoholbehandler

Kære Torben

Jeg bekræfter at jeg d.d. har meddelt dig, at jeg efter et meget tilfredsstillende forløb, har besluttet, at jeg ikke mere behøver din bistand.

Jeg kan ikke tilbageholde en bemærkning om, at jeg har været ekstremt tilfreds med din tilgang til min situation, din faglige viden er i top, og du er et gennemsympatisk menneske.

Jeg afslutter derfor forløbet ud fra den betragtning, at du har tilført mig så megen viden og indsigt, at jeg er sikker på, at jeg fremover vil have helt styr på mit forbrug af vin, m.m.

Jeg bekræfter samtidigt, at du gerne må bruge mine bemærkninger, i anonymiseret form, i forhold til andre mulige klienter. – Anonym Klient

Superfedt. For mig har det være lige så meget personlig udvikling, som alkoholbehandling. – Anonym, Elitesportsudøver

Vi har hjulpet hundredevis ud af et problematisk alkoholforbrug. Vi kan også hjælpe dig eller en du holder af. Ring allerede i dag på Ring 70 20 55 01 for en uforpligtende samtale.

Har du et alkoholproblem?

Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    ER DU PÅRØRENDE?

    Hos Dyscon modtager vi mange henvendelser fra pårørende til en med et alkoholproblem, som endnu ikke selv har søgt hjælp til misbruget. Den pårørende er i tvivl om hvor man kan søge hjælp og hvorledes man bedst motivere den problem drikkende.

    Læs mere om hjælp til pårørende og kontakt os på 70205501 – alle er velkommen!

    FAKTA OG MERE VIDEN

    Søger du mere information om misbrug og behandling af alkoholproblemer, så kan du på denne side finde mere viden.