Hvorfor vælge en Minnesotakur frem for anden alkoholbehandling? Er Minnesotabehandling den rigtige behandlingsform for mig? Det og meget mere, kan du få svar på i denne artikel. 

Hvad er Minnesotakur? 

En minnesotakur er en alkoholbehandling efter Minnesota modellen, også kaldet en Minnesotabehandling eller en 12-trins behandling. 

Behandling efter Minnesota modellen er udbredt i stort set hele verden, og er en af de mest anvendte og anerkendte behandlingsformer til alkoholafvænning og behandling alkoholafhængighed.

En Minnesotakur bygger på 12-trinsprogrammet fra Anonyme Alkoholikere (AA).

Der er dog en stor forskel på de to. Anonyme Alkoholiker er et selvhjælpsprogram, hvorimod alkoholbehandling efter Minnesotamodellen udføres professionelle udannede alkoholbehandlere.

Virker en Minnesotakur?

Som nævnt er behandling efter Minnesotamodellen, den mest udbredte alkoholbehandling på verdensplan. Minnesotabehandling er en evidensbaseret alkoholbehandling, som har reddet millioner af familier fra alkoholafhængighedens forbandelse. For faktum er, at når en i familien har et alkoholproblem, så lider hele familien under det.

Har du eller en i din famille et alkoholproblem? Så kan vi hjælpe dig. Ring 70 20 55 01 for gratis rådgivning.

Er Minnesota- eller 12-trins behandling den rette alkoholbehandling for alle?

En Minnesota kur henvender sig til personer som har udviklet alkoholafhængighed.

Alkohol afhængighed betyder at man er fysisk eller psykisk afhængig af alkohol, og her har behandling efter Minnesota modellen vis sig at være meget effektiv.

Mange mennesker har et skadeligt overforbrug af alkohol, uden dog at have udviklet denne fysiske eller psykiske afhængighed, og for dem vil en Minnesotakur ikke være den rigtige behandling. 

For denne gruppe vil en alkoholbehandling, der fokuserer på at ændre usunde vaner og drikkemønstre i stedet ofte være en langt bedre behandling. Det kunne for eksempel være behandlingen ”Lær at drikke den måde” eller kognitiv alkoholbehandling. 

Men har man først udviklet alkohol afhængighed eller sygdommen alkoholisme, er det ikke muligt at lære at drikke med måde, og her kan Minnesotakuren være en stor hjælp til at lære et liv afholdende fra alkohol.

Tilbyder Dyscon en Minnesotakur?

Dyscon tilbyder flere alkoholbehandlinger, der er bygget på Minnesotamodellen. Blandt andet 6-dagesmodellen som er en yderst effektiv alkoholbehandling, hvor du kun behøver at være væk familie eller arbejde i en uge.

Vi tilbyder også ambulant behandling, samt onlinebehandling som bygger på Minnesotaprincipperne.

Er du i tvivl om hvorvidt en Minnesotabehandling er det rette valg for dig så, så kontakt vores gratis alkoholrådgivningslinje på 70 20 55 01. På alkohollinjen sider vores professionelle behandlingsteam klar til at rådgive dig eller en du holder af.

Hvorfor behandler vi ikke kun efter Minnesotamodellen?

En minnesotakur er som nævnt ikke en alkoholbehandling for alle. Minnesotabehandlingen er specifikt målrettet til mennesker med alkoholafhængighed. 

Hos Dyscon ønsker vi at hjælpe så mange enkeltpersoner og familier med alkoholproblematikker som overhovedet muligt. Vi ved at når en i familien har et overforbrug af alkohol, påvirker det som regel hele familien meget.

Når det kommer til alkoholbehandling, er det naivt og uprofessionelt at tro, at én behandling er den rigtige for alle.

Derfor har vi også en virkningsfuld og effektiv alkoholbehandling til dig som bare drikker ”lidt” for meget.

Uanset om du har et problematisk alkoholforbrug eller har udviklet alkohol afhængighed, har du brug for professionel hjælp til at få det løst.

Det er ikke en skam at have et alkoholproblem – men det er en skam ikke at gøre noget ved det!

Vi har den rigtige behandling til dig og gennem virkningsfulde test, sikrer vi at du fra starten får det rigtige behandlingstilbud.

Vil du høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig og din familie så ring til vores gratis rådgivningslinje på 70 20 55 01