Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Interview om filmen druk.

  Der er nok ikke mange der ikke har hørt om Thomas Vinterbergs film DRUK. Filmen har vundet et hav af internationale priser og den største af dem alle en Oscar for bedste internationale film. Der er nok heller ikke mange tilbage i Danmark der ikke er hørt om filmens plot. 

  I filmen fortæller karakteren Nikolaj, spillet af Magnus Millang, om den norske psykiater Finn Skårderuds tese om at vi alle er født med en halv alkoholpromille for lidt. Hvis vi har en konstant alkoholpromille på cirka en halv, er teorien at vi alle ville være meget lykkeligere og at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Filmens fire hovedpersoner som udover Magnus Millang spilles af Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Mads Mikkelsen beslutter at afprøver denne tese i eget liv.

  De 4 gymnasielærere og gode venner oplever indledningsvist at det ser ud til at teorien virker for dem, men der er en bagside af medaljen, og for nogle for det særdeles alvorlige konsekvenser.  Nogle har ment at filmes comedy-dramaform forherliger alkohol og druk i en unødvendig grad. Men andre mener der er en vigtig historie at fortælle.

  Hvordan ser en professionel alkoholbehandler og ædru alkoholiker på filmen DRUK?

  Fredag den 16/4 var alkoholbehandler Torben Balle Petersen inviteret med i radioprogrammet 4 toget på Radio4, for at fortælle om hvordan han som ædru alkoholiker ser på filmen DRUK.

  Hør interviewet her

  Eller gå ind på link her hvor du kan høre den fulde podcast.

  Yderligere info: Skuespiller Magnus Millang, der i filmen Druk spiller Nikolaj, har til flere medier udtalt sig om vigtigheden af filmen i forhold til at italesætte det tabu, som alkoholmisbrug er. Bland andet har han i et interview til DR sagt: Filmen er interessant for mig, fordi alkoholen fylder så meget for os. Og nu er min egen far jo også død af druk, så det er samtidig også enormt provokerende på den gode måde.

  I samme interview, lægger han vægt på, at alkoholproblematikker er noget vi skal tale og bearbejde.

  Hvis Thomas Bo Larsen, der i sin rolle som Tommy spiller særligt overbevisende, er det ikke uden grund. Thomas Bo Larsen har ofte talt åbent om sit eget alkoholmisbrug og alkoholisme. Det var ved filmindspilningen ca. 7 år siden, at Thomas Bo Larsen selv havde sat flasken fra sig og startet en tilværelse som ædru alkoholiker.
  Thomas Bo Larsen mener ikke at filmen decideret peger fingre af de mørke sider ved druk og alkohol. Filmen viser derimod hvad alkohol er, han siger: ”Alkoholen kan være fantastisk givende og et pirringsmiddel for unge mennesker og snakke kan gå i gang. Mn det kan også slå dig ihjel”.

  Torben Balle Petersen er selv ædru alkoholiker og medstifter af virksomheden Dyscon Alkoholbehandlinger. Torben Balle Petersen er uddannet terapeut og alkoholbehandler og har i mange år fungeret som en af landets førende misbrugseksperter.

  Han har ligeledes i flere tilfælde fungeret som rådgivende alkohol-konsulent i forbindelse med film- og medieproduktion, opsætning af forestilling på teater samt litteraturskrivning omkring emnerne alkoholproblematikker, afhængighed og misbrug.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.