Skip to main content
 
 
 
 
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

ALKOHOLRÅDGIVNING

Vi tilbyder hurtig, gratis og anonym alkoholrådgivning til alle.

 

Har du eller en du holder af problemer med for meget alkohol?

 

Drikker du ”lidt” for meget? eller fylder alkohol bare for meget i dit liv?

Hvis det er tilfældet, så er du ikke alene…!

Ifølge sundhedsstyrelsens opgørelser så har cirka 585.000 voksne danskere et skadeligt overforbrug af alkohol.

Vi tilbyder fortrolig og hurtig alkoholrådgivning til alle.

Måske oplever du selv udfordringer på grund af dine alkoholvaner, det der engang var et nogenlunde balanceret alkoholforbrug, er måske begyndt at fylde alt for meget i dagligdagen?

Du har måske mange gange forsøgt, at skære ned på dit alkoholforbrug eller forsøgt helt at stoppe med at drikke alkohol, blot for at opdage at du kort tid efter er tilbage i samme drikkemønster eller alkoholforbrug?

DET FØRSTE SKRIDT TIL AT STOPPE ET MISBRUG.

Først må du erkende at du har et problematisk forhold til alkohol og ønsker hjælp til at tage hånd om misbruget. Man siger populært at man kan løse ikke sit problem med den samme tankegang som skabte det.

Hvis du efter gentagende forsøg ikke selv har kunnet nedbringe dit forbrug, så er det nu du skal søge hjælp til at lave den tankeforandring der kan.

ALKOHOLRÅDGIVNING TIL PÅRØRENDE

ER DU PÅRØRENDE TIL EN DER DRIKKER LIDT FOR MEGET?

For mange familier kan det, at være pårørende til en med et alkoholproblem, være ved at ødelægge familiebåndene. Frustration og skuffelse over brudte løfter, pinlige episoder eller forsømmelse af ansvar og omsorg, kan efterlade dybe ar.

Med baggrund i vores mangeårige erfaring med rådgivning om alkoholmisbrug, alkoholproblemer og alkoholbehandling, kombineret med uddannelser inden for både psykoterapi samt par- og familie terapi, har vi udviklet nogle forskellige teknikker til at få alkoholmisbrugeren til at indse problemet og selv ønske at gå i behandling.

Vi har også forskelige værktøjer til at hjælpe familien til at få talt ud om problemerne, og derved skabe et fælles vækstgrundlag for en stabil fremtid, uden de konflikter der uvægerligt opstår når man har alkoholproblematikker tæt inde på livet.

RÅDGIVNING TIL HVORDAN MAN TAGER “DEN SVÆRE SAMTALE” MED EN DER DRIKKER FOR MEGET.

Noget af det vi bliver spurgt allermest om på vores rådgivningstelefon er, hvordan man taget en samtale om alkoholmisbrug med en der drikker for meget. Har du brug for at konfrontere et andet menneske omkring alkoholudfordringer, så vil vi meget gerne hjælpe og rådgive dig til et godt resultat. Sammenlagt har vores personale mange årtiers erfaring i denne form for samtaler, uanset om den du skal tale med er din partner, familie, ven, kollega, nabo eller måske en patient så kan vi hjælpe dig godt på vej.

Du kan læse om intervention her intervention, konfliktfri intervention men husk, ikke alle samtaler om alkohol er en intervention. Så er du det mindste i tvivl om hvordan du kan tage samtalen så lad os rådgive dig – Det er gratis 70205501.

PROFESSIONEL ALKOHOLRÅDGIVNING

Vi tilbyder hurtig professionel rådgivning til alle.

ALKOHOLRÅDGIVNING – OGSÅ TIL PÅRØRENDE

Uanset om du har spørgsmål til dit eget alkoholforbrug, er pårørende til den der måske drikker for meget, er bekymret for en arbejdskollega eller bare har spørgsmål til alkoholmisbrug eller alkoholisme generelt, er du velkommen til at gøre brug af vores rådgivning, der både er uforpligtende gratis og anonym.

Ring til vores professionelle alkoholrådgivere for hurtig og professionel alkoholrådgivning. Vores alkoholbehandlere sidder klar til at give dig støtte og vejledning.

RÅDGIVNING FOR LEDERE OG MEDARBEJDERER

Problemer med alkohol blandt medarbejdere? så kan du her læse om alkoholrådgivning til virksomheder. Blandt andet hvordan man hjælper medarbejderen der drikker, hvordan medarbejderen konfronteres, såkaldt intervention, alkoholtest i virksomheden og meget mere.

Drikker du “lidt” for meget? – eller er du pårørende… – Ring 70 20 55 01

OM VORES ALKOHOLRÅDGIVNING

Dyscon alkoholbehandlinger var det første private danske alkoholbehandlingssted der tilbød uafhængig og gratis alkoholrådgivning til alle, alle årets dage.

Vi har I over 10 år ydet professionel alkoholrådgivning og hjulpet over 25.000 familier og enkeltpersoner, foruden kollegaer, arbejdsgivere, læger og andet sundhedspersonale, kommunale og private socialrådgivere eller sagsbehandlere, uddannelsesinstitutioner og journalister, bare for at nævne nogle få.

Vores rådgivning bliver betjent af højt uddannet personale, det betyder blandt andet at vores telefoner besvares af en professionel rådgiver. Som minimum har alle en grunduddannelse i alkohol og misbrugsbehandling.

TAVSHEDSPLIGT OG FORTROLIGHED I VORES ALKOHOLRÅDGIVNING

Alle medarbejdere i rådgivningen har tavshedspligt og jeres samtale er derfor altid helt fortrolig mellem dig der ringer og den medarbejder du taler med i telefonen.

Her er en lille liste over nogle af de mange forskellige alkoholrelaterede spørgsmål, vi ofte svarer på i vores alkoholrådgivning.

Hvad er forskellen på forskellige former for alkoholbehandling?

Hvordan vælger jeg den rigtige alkoholbehandling og hvad er forskellen på de forskellige former for alkoholbehandling? Helt overordnet set er der to former eller muligheder for behandling. Ambulant alkoholbehandling eller døgnbehandling.

AMBULANT ALKOHOLBEHANDLING

I ambulant alkoholbehandling vil du kunne bo hjemme mens du går til individuelle samtaler på et behandlingscenter, typisk en gang om ugen.

Fordelen ved denne form for misbrugsbehandling er, at samtalerne ofte kan foregå uden for normal arbejdstid. Da der som nævnt er tale om individuelle samtaler kan behandlingen og forløbet aftales fra gang til gang.

Ambulant behandling kan både tilbydes til dig der endnu ikke har udviklet afhængighed af alkoholen og som ønsker at lære at “drikke med måde” og til dig der har erkendt din magtesløshed over for alkoholen og ønsker et ædru liv.

Alle behandlinger indledes med grundig klarlægning og test.

ONLINE ALKOHOLBEHANDLING

Online alkoholbehandling minder i indhold og opbygning meget om den ambulante behandling, men i stedet for at møde op på et af vores behandlingscentre, vil du modtage behandlingen online.

Nogle vælger at kombinere ambulant behandling med online, således at nogle gange foregår samtalerne på et af vores behandlingssteder og andre gange online.

DØGN BEHANDLINGSTILBUD

Hos Dyscon alkoholbehandlinger tilbyder vi to forskellige former for døgn behandling.

6-dagesmodellen hvor du kun behøver at være væk fra familie eller job i 6 dage og traditionel langvarig døgnbehandling.

Den langvarige døgnbehandling er baseret på traditionel misbrugsbehandling, hvor man bor døgnet rundt på et behandlingscenter. Man er typisk væk fra familie venner og job i omkring 6 uger.

Denne langvarige døgnbehandling er især henvendt til personer som udover et behandlingskrævende alkoholproblem måske også har andet misbrug, psykiske og sociale udfordringer. På et behandlingscenter hvor man bor døgnet rundt, vil ofte være læge hele døgnet. Behandlingen kan derfor kombineres med medicin ordination, hvis den tilknyttede læge finder andre symptomer.

HURTIG OG EFFEKTIV DØGNBEHANDLING MED 6-DAGES MODELLEN

6-dagesmodellen er til forskel fra den langvarige døgnbehandling en hurtig og effektiv indsats. Behandlingen henvender sig til dig som erkender at have problematisk forhold til alkohol der har udviklet sig til alkoholafhængighed, men som udover et alkoholmisbrug ikke har store psykiske eller sociale problemer.

Behandlingen foregår i meget små grupper ved den Jyske Vestkyst hvor vi har indrettet et luksus sommerhus som behandlingscenter. Vores behandlingscenter ligger midt i klitterne ved Vesterhavet. Det giver plads for både ro, fordybelse og forståelse i alkoholbehandlingen.

ALKOHOLRÅDGIVNING OG VALG AF ALKHOLBEHANDLING

I alkoholrådgivningen tilbyder vores højt udannede rådgivere, at give dig det nødvendige, i valg af behandling uanset om du er pårørende, betragter dig selv som alkoholiker eller måske først lige har optaget at du har et begyndende alkoholmisbrug.

FLERE MÅDER AT KONTAKTE ALKOHOLRÅDGIVNINGEN

Rådgivningen kan kontaktes på telefon 70205501 en medarbejder vil svare telefonen alle året dage, næsten døgnet rundt. Du kan også skrive til vores alkoholrådgivning døgnet rundt. Her vil en behandler besvare enhver henvendelse om misbrug så hurtigt som muligt.

Bemærk vi yder ikke rådgivning om medicinsk behandling, hverken via telefon eller ved samtale i alkoholbehandlingen, men henviser borgeren til samtale med egen læge.

Drikker du “lidt” for meget? – eller er du pårørende… – Ring 70 20 55 01

Har du et alkoholproblem?

Få råd nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    ER DU PÅRØRENDE?

    Hos Dyscon modtager vi mange henvendelser fra pårørende til en med et alkoholproblem, som endnu ikke selv har søgt hjælp til misbruget. Den pårørende er i tvivl om hvor man kan søge hjælp og hvorledes man bedst motivere den problem drikkende.

    Læs mere om hjælp til pårørende og kontakt os på 70205501 – alle er velkommen!

    FAKTA OG MERE VIDEN

    Søger du mere information om misbrug og behandling af alkoholproblemer, så kan du på denne side finde mere viden.