Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  En særlig interventionsform der på en omsorgsfuld og empatisk måde får en alkoholmisbruger til, at indse deres behov for hjælp til forandring. Er du partner, familie, ven eller kollega til en med et alkoholmisbrug? Så kan Konfliktfri Intervention måske være den løsning, du har brug for.

  For over 10 år siden udviklede Dyscon Alkoholbehandlinger modellen Konfliktfri Intervention.

  I de mange år der er gået, har denne særlig samtaleform bevist sig at være særdeles effektiv til at hjælpe mennesker med alkoholmisbrug til at foretage kæmpe forandringer i deres liv.

  Hvorfor er Konfliktfri Intervention mere effektiv end traditionel intervention? 

  Traditionel intervention tager typisk udgangspunkt i at motivere en person til forandring på grund af en frygt for eventuelle konsekvenser. Det kan være konsekvenser som skilsmisse, at blive afskåret fra familie og venner eller måske fyret fra sit job.

  Konfliktfri Intervention fungerer ved at skabe håb. Metoden skaber tillid og håb til, at forandring er muligt.

  Her skal vi måske lige skynde os at sige, at den gamle interventionsmodel uden diskussion har overtalt mange alkoholmisbrugere til at indvillige i behandling. Desværre må selv den mest inkarnerede tilhænger af traditionel eller gammeldags alkoholintervention indrømme, at hvis den drikkende ikke på et tidspunkt kommer helt ud af sin benægtelse, så er der en overhængende risiko for, at personen meget hurtigt vil genoptage sit gamle drikkemønster.

  Der er en talemåde, der siger ”tryk avler modtryk”, hvilket betyder, at hvis en person føler sig presset mod sin vilje til at tage en bestemt beslutning, er det meget sandsynligt, at personen inderst inde vil kæmpe imod beslutningen bevidst eller ubevidst.

  Hvordan virker Konfliktfri Intervention?

  Konfliktfri Intervention virker helt anderledes. En professionel alkoholbehandler vil gennem historiefortælling skabe en samhørighed med den drikkende.

  Historiefortællingen nedbryder følelsen af skyld og skam og for mange drikkende skabes der for første gang i deres liv et håb om at hjælp og behandlingen er muligt.

  Hvordan udføres Konfliktfri Intervention?

  Konfliktfri Intervention udføres af en af vores professionelle alkoholbehandlere som er trænet i at udføre denne særlige samtaleform. Typisk vil han eller hun deltage i det man normalt kalder ”den svære samtale”.

  Her vil behandleren igennem terapeutisk historiefortælling dele sin egen historie om alkoholmisbrug og afhængighed. Behandleren vil dele sin egen smerte, sine egne følelser og udfordringer omkring alkoholen. 

  Historiefortællingen sker på en terapeutisk måde, så den drikkende kan spejle sig selv i det der bliver fortalt. 

  Efter nogen tid vil den drikkende ikke længere høre behandlerens historie fortalt, men vil genkende så meget fra eget liv, at han eller hun vil betragte det som sin egen historie.

  Behandleren vil ligeledes igennem sin historie fortælle om egen benægtelse, frygt og egne tanker omkring alkoholbehandling, men også igennem egen historie vise at der er et begrundet håb for et bedre og lykkeligere liv uden alkohol.

  Interventionen afsluttes altid med, at behandleren fortæller omkring løsningen ud af misbruget. Der vil altid på forhånd være aftalt et tilbud om behandling, som kan tilbydes den drikkende. Denne aftale er på forhånd indgået med for eksempel partner, pårørende eller arbejdsgiver. 

  Hvor lang tid tager en Konfliktfri Intervention?

  Det er meget forskelligt, hvor lang tid behandleren skal bruge til at komme igennem hos den drikkende. En typisk interventionssamtale varer normalt fra 30 minutter og op til 2 timer.

  Ønsker du mere information om Konfliktfri Intervention? Så kontakt vores gratis rådgivningslinje på tlf. 70 20 55 01. Her sidder vores professionelle rådgivere klar til at hjælpe dig alle årets dage.

  Vores personale er underlagt 100 % diskretion og tavshedspligt.

   

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.