Rådgivning til alkoholikere og misbrugere.
Rådvildhed om hvad man skal gøre for at løse sit alkoholproblem, giver ofte den effekt, at der ikke bliver ydet hjælp til problemet, som herfor vil vokse sig større og større og skade både den der drikker og eventuelle pårørende. Vejen ud af misbrug og afhængighed er svær, om end umulig selv at finde. Derfor er alkohol rådgivning for mange, begyndelsen på vejen tilbage til livet.
Hvem kan rådgive?
Selvom en person nær på den der drikker, ikke selv har et alkoholproblem, og uanset hvor gerne vedkommende vil hjælpe, så kan det være nærmest umuligt at nå ind til den drikkende, og i hvert fald, at nå dertil hvor der sker reelle ændringer i deres alkoholvaner. Man bliver mødt med negligering af problemet, benægtelse og endda vrede. På denne måde prøver den afhængige at få det ubehagelige i at skulle tale om problemet til at forsvinde. ”Kan I ikke bare lade mig være i fred, jeg skal og kan nok selv finde ud af det”, bliver ofte holdningen der kommer frem.
Når den der rådgiver, selv har mærket afhængigheden på egen krop, og rådgiveren der har denne erfaring, selv er villig til at dele ud af sine egne erfaringer, så forsvinder nogle af de parader, som den drikkende normalt bruger som forsvar. Der er nu ikke længere et anklager/forsvarerforhold, mellem den der skal have hjælp og den der vil hjælpe. En rådgiver der selv har oplevet afhængigheden, vil ofte uden det store besvær, kunne gennemskue hvor vedkommende der drikker er benægtende og hvornår han eller hun bagatelliserer virkeligheden.
Dyscon har en rådgivningslinje, hvor der sidder kompetente folk der kan rådgive om, hvordan man finder den bedste behandling og hvordan man bedst giver alkoholrådgivning. Alle vores rådgivere er selv tidligere misbrugere eller afhængige, udover at de er uddannede terapeuter. Ring gratis på 70 20 55 01.
Hvor finder jeg alkohol rådgivning?
Der er mange forskellige behandlingsmodeller til at løse alkoholproblemer. Lige fra længerevarende ophold på f.eks. et Minnesota-behandlingshjem til ambulante- eller dagbehandlingsforløb. Det er ikke lige meget hvilken behandlingsform man vælger og bestemt ikke lige meget hvad tilgangen er. Det er vigtigt at blive rådgivet til at finde det rigtige sted og den rigtige model.
Det er gratis at ringe til Dyscon, der kan hjælpe med at orientere om de forskellige muligheder og også gennemfører en test, der gør det lettere at definere, hvad der vil være den rigtige behandlingsform til netop dit eller en af dine pårørendes alkoholproblem.
Dyscons gratis rådgivningslinje, åben alle dage: 70 20 55 01