Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Hvordan stopper man et alkoholmisbrug? Måske har du flere gange selv forsøgt at stoppe eller nedsætte dit alkoholforbrug uden held. Så vil du kunne have gavn af denne artikel.

  Hvordan stopper man et alkoholmisbrug?

  Det kan være svært eller næsten umuligt selv at stoppe et alkoholmisbrug, især hvis det har stået på over en længere periode. Har du flere gange selv forsøgt at stoppe eller nedsætte dit alkoholforbrug, men efter en kortere periode oplever du, at du er tilbage hvor du startede?

  Så er du ikke alene. Stort set alle vi hjælper igennem en alkoholbehandling, har selv forsøgt at lægge alkoholen på hylden mange gange før de kom til den erkendelse, at professionel hjælp er nødvendig.

  Hvorfor er alkoholbehandling nødvendig for at stoppe alkoholmisbrug?

  Et universelt og fundamentalt princip er, at man ikke kan løse et problem med den samme tanke som skabte det. Derfor skal der tankeforandring til, og den tankeforandring kommer kun gennem professionel hjælp og alkoholbehandling.

  Mange tror, at man kun har behov for hjælp, hvis man har udviklet alkoholafhængighed eller det man også kalder alkoholisme, men det er ikke helt rigtigt.

  Man behøver ikke at være afhængig af alkohol, for at have brug for hjælp til at stoppe et alkoholmisbrug.

  Derimod er der forskel på behandlingen for henholdsvis alkoholmisbrug, hvor der er afhængighed til stede, og alkoholmisbrug hvor der ikke er afhængighed til stede. 

  Hvis der ikke er alkoholafhængighed, vil man i terapien ofte arbejde med ydre omstændigheder, hvorimod hvis der er udviklet en afhængighed af alkohol, vil terapien ofte arbejde med indre omstændigheder.

  Her kan du læse mere om alkoholmisbrug og alkoholafhængighed.

  Hvordan ved jeg, om jeg har brug for professionel hjælp til at stoppe et alkoholmisbrug? 

  Hvis du flere gange selv har forsøgt at skære ned på dit alkoholforbrug eller måske helt at stoppe uden held, så er det på tide at opsøge professionel hjælp.

  Hos Dyscon hjælper vi hvert år hundredvis af enkeltpersoner og familier som har alkoholproblematikker tæt inde på livet. Vi kan også hjælpe dig og din familie, uanset om du selv har et alkoholmisbrug, du ønsker hjælp til eller er pårørende til én med alkoholmisbrug. Ring allerede i dag for gratis alkoholrådgivning på 70 20 55 01. Vi svarer telefonerne alle dage året rundt.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.