Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

    Alkoholambulatoriet

    En stor del af den danske befolkning kæmper med alkoholproblemer i hverdagen. Det gælder både den der drikker og de som lever tæt på en der drikker. Alkoholambulatoriet er ofte en vigtig livline i forhold til at komme ud af problemet og komme på rette vej til et liv helt uden alkohol eller med et kontrolleret forbrug af alkohol.

    Hvad sker der med mig på alkoholambulatoriet?

    Det kan være angstprovokerende at skulle ringe til et alkoholambulatorium, for at bede om hjælp til et alkoholproblem. Man vil som misbruger eller afhængig gerne kunne løse problemet selv, men det er måske ikke lykkedes særligt godt indtil nu. Uvisheden om hvad der sker på alkoholambulatoriet, kan afholde mange fra overhovedet at tage kontakt og bede om hjælp. Så hvad sker der på alkoholambulatoriet?

    Dyscon Alkoholbehandlinger har ambulatorier flere steder i landet, og her vil du først komme til at tale med en medarbejder på telefonen, som lytter til dig og hvor du får mulighed for at fortælle, hvorfor du henvender dig. Om det er et problem du selv har med alkohol, eller om det er én du holder af der har et problem, gør ingen forskel. Du skal blot fortælle det du har lyst til og hvad du synes er relevant. Har du ikke lyst til at fortælle så meget i telefonen, så kan du blot aftale en tid for et fysisk møde eller et onlinemøde, hvor du kan se den person du taler med.

    Ved det første møde, enten fysisk eller online, vil der blive taget udgangspunkt i den problematik, som netop du oplever. Samtalen er individuel mellem dig og en behandler. Har du selv problemer med alkohol, vil du måske blive tilbudt en test, der kan afdække om du er blevet kemisk afhængig af alkohol, eller om du blot har et misbrug uden at være afhængig. Denne afdækning er relevant i forhold til at finde det bedste behandlingstilbud tilpasset dit behov. Ved slutningen af samtalen får du mulighed for at tage stilling til om stedet og behandlingen er noget for dig, og om du ønsker at fortsætte en anden dag.

    Hvor længe skal jeg komme på alkoholambulatoriet?

    Det er meget forskelligt, hvor længe man skal gå i behandling for at løse et alkoholproblem. Uanset om du er en af dem der kan lære at drikke med måde, eller om du anbefales at lægge alkoholen på hylden i fremtiden, så vil det være nødvendigt for et godt resultat at følge den anbefalede behandlingstid. Et alkoholproblem bygges ofte op over tid, og derfor løses det også over tid. Det kræves ofte, at man arbejder med nye tankemønstre og dermed opbygger nye adfærdsmønstre, og dette kommer ikke på én gang. 

    Der er selvfølgelig ingen tvangssituationer i behandlingen. Det er dig der bestemmer, hvad der skal ske med dig, men mange er nået frem til den konklusion, at det nok er godt at begynde at lytte til én der ved hvad der hjælper, i stedet for at fortsætte med udelukkende at følge egne råd om, hvad der er bedst for én selv. Det har jo nok ikke hjulpet tilstrækkeligt indtil nu.

    Kan jeg få mere at vide om alkoholambulatoriet, uden at skulle kontakte det lige nu?

    Du kan altid ringe til en gratis rådgivningslinje og spørge om alt det der vedrører alkoholproblemer. Her kan du få professionel rådgivning, uden at skulle tage stilling til behandling lige nu og her. Dyscon har en gratis rådgivningslinje som er åben alle dage: Tlf. 70 20 55 01. Det er ganske ufarligt at ringe og spørge om råd eller få besvaret de spørgsmål der trænger sig på.

    Skal vi ringe dig op?

    Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    Gratis og 100% fortrolig.