Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Et misbrug eller afhængighed fører i mange tilfælde til, at den drikkende på et tidspunkt, gerne vil stoppe med at drikke og opdager derfor, at have brug for hjælp til ikke at drikke alkohol.

  Netop fordi der ofte bliver tale om en afhængighed, som kan betegnes som en fysisk allergi og en psykisk besættelse, så er det ikke så enkelt selv, helt at stoppe med at drikke. Selvom det i flere tilfælde lykkes den drikkende at stoppe med at drikke, så er kunsten jo, ikke at få begyndt igen.

  Er Antabus løsningen?

  Kemisk afhængighed, afhængighed af alkohol, kan opleves så voldsomt, at det kan være en stor hjælp at bruge lægemidlet Antabus, for at få slået proppen i flasken og ikke længere have muligheden for at drikke alkohol, så længe man tager pillen. Men den langsigtede løsning på problemet er ikke indtagelse af en pille der forhindrer personen i at drikke. Det er en gennemgribende tankeforandring, der ændrer personens indstilling fra, ikke at må drikke til ikke at ville drikke.

  Fakta om Antabus: Stoffet disulfiram i Antabus forhindrer nedbrydning af alkohol i din lever. Hvis du tager antabus og samtidig drikker alkohol, virker antabus ved at give følgende symptomer: Hovedpine og svimmelhed. Ansigtsrødme og øget puls med flere.

  For mere information om Antabus, læs også artiklerne:

  Antabus er ikke en holdbar alkoholafvænning

  Antabus kurerer ikke alkoholafhængighed

  At gøre kampen lettere.

  Alle livsstilsændringer kræver en kamp, fordi vi som mennesker til en stor grad er styret af vaner. Ændringerne bliver så meget lettere, når man finder sin egen motivation til at lave disse forandringer.

  Kun gennem en effektiv, professionel og terapeutisk alkoholbehandling, kan denne tankeforandring opnås. At blive ledt ind i og blive fastholdt i denne tankeforandring længe nok, til at denne måde at tænke på, bliver den nye automatiske tankegang, afføder nye automatiske handlinger. Dette er vejen til det nye liv og dermed en effektiv hjælp til ikke at drikke alkohol.

  Hvordan finder jeg den rigtige alkoholbehandling?

  Der findes et stort udvalg af alkoholbehandlinger i Danmark. Det rækker lige fra offentlige tilbud, der udelukkende tilbyder udlevering af Antabus, til private behandlingstilbud der tilbyder længevarende ophold på et behandlingshjem, hvor det er muligt at generhverve almindelige sociale færdigheder, som det at stå op til en bestemt tid hver morgen, personlig hygiejne, samt andre sociale kompetencer, hvis alkoholen har nedbrudt personen så meget, at det er nødvendigt med denne helbredende proces over længere tid.

  Der findes også et program, som er målrettet ressourcestærke og velfungerende mennesker, der endnu ikke har mistet disse sociale færdigheder, men blot har brug for mentale værktøjer, til at komme ind i en tankeforandring, som leder væk fra misbrug og afhængighed, for igen at blive den bedste version af sig selv.

  Læs mere om denne behandlingsform, bedre kendt som 6-dages modellen her.

  Hvis du har brug for rådgivning i forhold til de forskellige behandlingstilbud og for at finde ud af hvad der er den bedste behandling til dig selv eller en du holder af, så kan du ringe til vores gratis rådgivningslinje på 70 20 55 01. Her vil du komme til at tale med en professionel behandler, der har mange års erfaring med misbrug og afhængighed og som selv har haft afhængigheden inde på kroppen.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.