Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  ER JEG ALKOHOLIKER? FINDES DER EN ALKOHOLIKER TEST?

  Har du nogle gange spurgt dig selv er jeg afhængig af alkohol? Har jeg symptomer på alkoholisme?Findes der en pålidelig måde at blive testet for alkoholisme? Så kan denne artikel give dig brugbar information.

  ONLINE ALKOHOLIKERTEST

  På vores alkoholrådgivningslinje bliver vi næsten dagligt kontaktet af nogle som har fundet mere eller mindre tvivlsomme alkoholmisbrugstest på internettet. Sådanne test på nettet er blevet meget populære.

  Mange behandlingstilbud, både offentlige og private, har en eller anden form for online alkoholtest på deres hjemmeside. Her skal man så besvare nogle spørgsmål om ens personlige alkoholvaner og alkoholforbrug. Som for eksempel, hvor ofte man drikker alkohol, hvor mange genstande om ugen eller ved samme lejlighed. Siden med testen, skal så kommer med et svar på om man har et skadeligt forbrug, et alkoholmisbrug af alkohol eller har udviklet afhængighed. Desværre er svaret er ikke individuelt og professionelt vurderet og kan ofte være meget misvisende.

  EN BEDRE TEST FOR ALKOHOLAFHÆNGIGHED ELLER ALKOHOLISME

  Hos Dyscon Alkoholbehandlinger og på vores hjemmeside www.alkoholbehandlinger.dk, har vi meget bevidst valgt ikke at have sådanne online misbrugs- eller alkoholiker test.

  Hvorfor, undrer du dig måske? Er det ikke meget godt med en test hvor man kan få et hurtigt svar om man drikker for meget alkohol? Vores erfaring viser, at disse onlinetests ofte giver et forkert eller misvisende billede. Testen er som regel for simpel og uprofessionel til at give et retvisende eller nuanceret billede af alkoholproblemet.

  Der kan også være mange andre grunde til et fejlagtigt resultat. Som for eksempel, at testpersonen ikke opgiver helt rigtige oplysninger om sine alkoholvaner eller omfanget af forbruget.

  Det kan der være flere årsager til. For eksempel kan det være fordi der er tilfælde, hvor spørgsmålet slet ikke giver mening. Med andre ord, så er der ikke plads til individualitet i testen og der spørges ikke bagom eller dybere ind til de enkelte faktorer.

  Det kan være et simpelt spørgsmål som “hvor mange genstande drikker du om dagen?”. For langt de fleste mennesker med arbejde, familie og mange andre aktiviteter vil ens drikkemønster ændre sig både fra dag til dag, og fra måned til måned.

  En langt bedre måde at få afklaret hvorvidt man har et alkoholproblem, og om der er tale om et skadeligt forbrug eller afhængighed, er gennem et interview med en af vores alkoholbehandlere hos Dyscon.

  EN MISVISENDE ALKOHOLIKER TEST ER IKKE UFARLIG ELLER HARMLØS.

  Umiddelbart tænker man måske at sådan en test, kan være meget sjov og forholdsvis harmløs.

  Det er den højst sandsynligt også for nogle med almindelig alkoholindtag eller for personer der i kortere perioder har haft lidt for stort alkoholforbrug og drukket flere genstande end de plejer.

  Men for personer med alvorlige alkoholproblemer, som alkoholmisbrug og afhængighed, kan et dårligt upræcist testresultat, medføre større risiko for at personen er fuldstændig afvisende over for hjælp og behandling.

  Men en onlinemisbrugstest kan i nogle tilfælde medføre alvorlige konsekvenser, da sådanne test ikke kan tage højde for eventuelle andre psykiske lidelser.

  Gratis test hos en af vores behandlere

  Dyscon tilbyder gratis alkoholtest hos en af vores behandlere. Du kan henvende dig gratis og helt anonymt på vores rådgivningslinje på 70 20 55 01. Her kan du få foretaget en gratis test, der vil afdække om du har et skadeligt forbrug, misbrug eller afhængighed af alkohol (alkoholisme). Har du, eller en du holder af, brug for hjælp til at ændre drikkevaner, så rådgiver vi også gerne om hvordan, du finder frem til og vælger den hjælp eller alkoholbehandling der vil være bedst i din eller jeres specifikke situation.

  Den vigtige beslutning

  At tage hånd om at få konstateret om man har et storforbrug af alkohol, kan være en svær beslutning. Hvad nu hvis det viser sig, at jeg faktisk er afhængig? Hvad nu hvis testen viser, at det er bedst at lade være med at drikke alkohol.

  Du bestemmer jo heldigvis selv, hvad du vil gøre i forhold til resultatet af testen. Hos Dyscon hjælper vi årligt hundredvis af mennesker med et begyndende eller et svært alkoholproblem. Uanset hvor du er på skalaen, så er det vigtigt at handle på det du ved og føler.

  At afsøge emnet kan i mange tilfælde være første skridt på vejen og et tegn på, at du er seriøs med dit liv. Du får samtidig, talt med nogen der ved hvad det handler om. Hos Dyscon kommer du altid til at tale med en person, der udover at være professionel, selv har haft misbrug eller afhængighed tæt inde på livet.

  Vi tilbyder gratis hjælp og rådgivning alle årets dage, uanset om du selv drikker eller er pårørende til en der drikker ”lidt” for meget. Ring 70 20 55 01.

  PROFESSIONEL HJÆLP ALLE ÅRETS DAGE.

  Drikker du lidt for meget eller er du pårørende til en med et alvorligt alkoholproblem?

  Så kontakt os for en uforpligtende samtale om drikkeriet, drikkevaner og hvordan du kan nedsætte dit alkoholforbrug. Du er altid velkommen uanset om du ringer på egne vegne eller på vegne af en anden med alkoholproblemer. Når du ringer til vores åbne alkoholrådgivning behøver du aldrig at have dårlig samvittighed over din situation eller dit drikkeri. Vi dømmer dig ikke uanset hvor mange genstande du drikker dagligt, eller hvor længe du har drukket alkohol eller måske kæmper med abstinenser.

  Alle i vores alkoholrådgivning har selv haft alkoholproblemer tæt inde på livet. Inden deres uddannelse, har de selv været afhængig af alkohol eller været tæt pårørende til en med alkoholafhængighed.

  HVOR OFTE DRIKKER DU ALKOHOL?

  Hvor ofte drikker du noget der indeholder alkohol? Sjældent, månedligt, ugentligt, dagligt?

  Sundhedsstyrelsen anbefaler at mænd ikke drikker mere en 14 genstande alkohol om ugen og kvinder ikke drikker mere en 7 genstande alkohol om ugen.

  Sundhedsstyrelsen anbefaler samtidig at man ikke drikker mere en 5 genstande alkohol ved samme lejlighed.

  Er du selv, dine nærmeste pårørende, eller nogen i din familie bekymrede over dit alkoholforbrug ? Så kontakt os, for en uforpligtende samtale og måske også en gratis test. Med vores alkoholtest vil du og familien få et klart og præcist svar.

  Sammen med svaret på vores alkoholtest vil du få rådgivning og vejledning til hvordan du kan ændre dine alkoholvaner. Ring 70205501

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.