Alkohol

Antabus er ikke en alkoholbehandling

By 2 March, 2016 November 5th, 2020 No Comments

En undersøgelse viser at de fleste danskere sætter lighedstegn mellem Antabus og alkoholbehandling. Denne opfattelse er desværre meget forkert. Antabus er en pille, der gør én syg, når man drikker, men én, der har haft et årelang misbrug, drikker som regel af selvværdsproblemer. Hvis en person ikke tilbydes en alkoholbehandling, der indeholder terapi, vil intet ændre sig.

Alkoholbehandlingen består oftest af kognitiv terapi. Denne terapiform hjælper ikke kun personen til at indse sit problem, men hjælper blandt andet også til at give slip på den skyld og skam, som personen måske længe har båret rundt på.

Danmark er det land i verden, der bruger mest Antabus. Selv om Antabus er en dansk opfindelse, burde de danske læger måske være mere informeret om, at der ikke er tale om en reel alkoholbehandlingsform, men at der skal mere til. Kort sagt kan alkoholbehandling med Antabus svare til, at man lægger is på et brækket ben. Det bedøver smerten her og nu, men løser ikke problemet på længere sigt.

Den mest anerkendte alkoholbehandlingsform er Minnesota-modellen, som her i landet findes i forskellige alkoholbehandlingstilbud.

Ring anonymt og gratis på tlf. 70205501 og få den første alkohol hjælp. Det er helt uforpligtende.