Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/alkoholbehandlinger.dk/public_html/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5752
N

Behandlingsgaranti

N

Alkoholrådgivning 24-7

N

Individuel behandling

N

Anonym alkoholbehandling

Antabus behandling

Der er en stor misforståelse blandt mange, at behandling med antabus alene er en alkoholbehandling. Det er ikke korrekt – Antabus kan og skal ikke erstatte rigtig alkoholbehandling.

For de fleste alkoholmisbrugere og alkoholafhængige kræver det at stoppe helt med at drikke, at man kommer i en alkoholbehandling, der anvender terapi til at finde frem til årsagen til alkoholmisbrug og få sat gang i en proces, hvor klienten arbejder med de underliggende problemer. Producenten af Antabus, Actavis, skriver faktisk selv i brugsvejledningen, at:

“Antabus® anvendes i kombination med psykosocial rådgivning til behandling af alkoholmisbrug.”

Kort sagt, det er ikke nok at du får stoppet drikkeriet, årsagen skal også findes og afhjælpes. Ellers vil du før eller siden ende i alkoholmisbruget igen. Det betyder ikke at produktet er dårligt! Det er det langtfra. Bruger man lægemidlet korrekt, kan det være en stor hjælp i indledningsfasen til at stoppe et langvarigt alkoholmisbrug.

Hos DYSCON bruger vi gerne Antabus, men følger det op med terapi, der kan afhjælpe grunden til, at du drikker.

Hvordan bruger du Antabus korrekt?

Antabus skal bruges som et afrusningsmiddel, der hjælper når man har indset at man har et alkoholproblem og drikker for meget.

Lægemiddelet kan hjælpe dig ved, at du bliver støttet i din beslutning om at få hjælp og at stoppe drikkeriet, og bliver holdt fast i beslutningen, indtil terapien i alkoholbehandlingen er begyndt at virke.

Derfor kan det være en rigtig god indledning til en alkoholbehandling, at få antabusbehandling i en kortere periode.

Alvorlig advarsel: Undgå at narre dig selv eller dem du elsker!

En alvorlig advarsel, pas på, at brugen af Antabus ikke ender med selvbedrag og overmod. Det gør det desværre for rigtig mange.

Mange der har truffet det livsvigtige valgt, at gå i alkoholbehandling og får Antabusbehandling, bliver overmodige og selvsikre efter et par tørlagte uger, og synes så pludselig ikke, det er nødvendigt med en rigtig alkoholbehandling alligevel.

Men selv om proppen er sat midlertidig i flasken, er problemet ikke løst – i langt de fleste tilfælde har alkoholmisbrug og alkoholproblemer, medført at meget er “fejet ind under gulvtæppet”.

Selv om alt nu ser lyst ud og familien som oftest er glade for at drikkeriet er midlertidig stoppet, så vil det næsten altid ende med et tilbagefald, med store skuffelser og mistillid til følge. 97-98% af alkoholmisbrugere, der kun får Antabus-piller, ender desværre tilbage i misbruget før eller siden.

Fasthold derfor din beslutning om gå i alkoholbehandling, så du kan få den nødvendige professionelle hjælp.

Har du spørgsmål om Antabus?

Har du spørgsmål om korrekt afrusning med Antabus eller andre spørgsmål angående antabusbehandling så benyt vores gratis rådgivning på 70205501.

Relaterede artikler:

Hvordan virker Antabus?
Historien om Antabus

Hvis du kender en eller selv er påvirket af et misbrug - Ring 70 20 55 01

Har du et alkoholproblem?

Få hjælp nu - også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

Antabus behandling

Læs også


Er du pårørende?


Hos Dyscon modtager vi mange henvendelser fra pårørende til en med et alkoholproblem, som endnu ikke selv har søgt hjælp til misbruget. Den pårørende er i tvivl om hvor man kan søge hjælp og hvorledes man bedst motivere den problem drikkende.

Ring nu på tlf. 70205501 og få gratis alkoholrådgivning - alle er velkommen!

Fakta og mere viden


Søger du mere information om misbrug og behandling af alkoholproblemer, så kan du på denne side finde mere viden.