Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Et alkoholmisbrug hos en person vil sædvanligvis ikke forsvinde eller løses af sig selv. Tværtimod vil misbruget ofte udvikle sig i takt med at konsekvenserne af misbruget vokser. Derfor er der helt klart brug for hjælp til alkoholmisbrug.

  Hjælp dig selv!

  Har du selv udviklet et alkohol misbrug, kan du sagtens være i tvivl om, hvor alvorligt dit problem er blevet. Alkohol er jo en del af vores sociale kultur – at drikke alkohol sammen, når vi har noget at fejre, eller når vi skal slappe af sammen, eller føle os frie. Så ikke al indtagelse af alkohol er et misbrug. 

  Sundhedsstyrelsen skriver blandt andet på deres hjemmeside, vedrørende indtagelse af alkohol:

  • Intet alkoholforbrug er risikofrit for dit helbred.

  • Du har en lav risiko for at blive syg på grund af alkohol ved et forbrug på 7 genstande om ugen for kvinder og 14 genstande om ugen for mænd.

  • Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol hvis du drikker mere end 14 genstande om ugen for kvinder og 21 genstande om ugen for for mænd.

  • Stop før 5 genstande ved samme lejlighed.

  Har jeg et alkohol misbrug?

  Mange der bruger alkohol i hverdagen, ligger væsentligt over disse anbefalinger. Har du så et alkohol misbrug? Du har i så fald en risiko for at have et skadeligt forbrug af alkohol. 

  Alkohol misbrug er ikke altid det samme som afhængighed. Der er dog en fare for at udvikle alkohol afhængighed, hvis du over en længere periode har et alkohol misbrug. 2 ud af 20 mennesker, der har et alkohol misbrug udvikler alkoholafhængighed. Du ved ikke selv, om du tilhører den gruppe af mennesker, der er i risikogruppen for udvikling af afhængighed. Så det er lidt som at spille russisk roulette, hvis du tillader dig selv et overforbrug eller vedvarende misbrug.

  Hjælp til at finde ud af om du har misbrug eller afhængighed.

  Hvordan du bedst løser problemet med et alkohol misbrug, afhænger af hvor stort problemet er, og om der er opstået kemisk afhængighed. Hos Dyscon Alkoholbehandlinger, hjælper vi hvert år i hundredvis af mennesker og familier med at finde den bedste vej ud af problemet, gennem terapeutiske samtaler, der sætter styr på de tanker, der leder frem til flasken.

  Om du har et ønske om at lære at drikke med måde, eller helt at stoppe med at drikke alkohol, så kan vi hjælpe dig til at finde den rigtige tilgang. 

  Ring på vores gratis rådgivningslinje 70 20 55 01 og få en snak med en af vores kompetente behandlere, om hvad der vil hjælpe dig bedst muligt. Er du pårørende eller nærtstående til en der drikker for meget, så ring også og få en uforbindende samtale på vores alkohol linje.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.