Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

    Har du brug for hjælp til alkoholmisbrug eller er du pårørende til en der drikker for meget?

    Så kan denne artikel om alkoholafvænning hjælpe dig at finde den rette alkoholbehandling?

    Hvornår har man brug for alkoholafvænning? 

    De fleste med et alkoholmisbrug afviser eller benægter at have brug for nogen form for professionel hjælp. Og det er faktisk ikke så mærkeligt, for benægtelse er en del af den sygdom der hedder alkoholisme, det vil sige en der har udviklet fysisk og psykisk afhængighed af alkohol.

    Selv når pårørende omkring personen påpeger, at misbruget er løbet løbsk, benægter den drikkende omfanget og de problemer drikkeriet har medført, både over for sig selv og omverden.

    For pårørende til en der har et skadeligt eller problematisk alkoholforbrug, er dette ofte dybt frustrerende. Man kan føle, at man har endeløse og opslidende diskussioner, og det kan føles umuligt at trænge igennem til den drikkende, og få ham eller hende til at indse, at der er behov for professionel hjælp og alkoholafvænning.

    Hvordan kommer man i alkoholafvænning?

    Det er vigtigt at søge professionel rådgivning og behandling. Den drikkende vil oftest forsøge at overbevise sine omgivelser om at han eller hun sagtens kan stoppe selv. 

    ”Der er bare brug for lidt mere tid”. 

    Men faktum er at man ikke kan løse et problem, med den samme tanke, som skabte det. Der skal tankeforandring og professionel alkoholbehandling til for skabe en varig løsning.

    Den drikkende vil måske forsøge at stoppe drikkeriet selv, ved hjælp af antabus eller en pludselig opstået viljestyrke på grund af frygten for eventuelle konsekvenser. Desværre vil ingen af de to forsøge på løsninger holde i længden. 

    Antabus er ikke alkoholbehandling eller en holdbar alkoholafvænning. Antabus kan måske hjælpe til at sætte proppen i flasken for en kort periode, men på sigt er det ikke en permanent løsning på alkoholmisbruget. Hvis den drikkende ikke kommer i professionel alkoholbehandling, er det bare et spørgsmål om tid for hvornår drikkeriet og alkoholmisbruget begynder igen.

    På samme måde er løftet om at ”denne gang får jeg styr på det” uholdbart. Den drikkende er måske lige nu overbevist om, at det da må kunne lykkes at stoppe selv, men desværre er det en del af sygdommen alkoholisme eller alkoholafhængighed, at vilje styrke ikke er nok på længere sigt.

    En ubehandlet alkoholafhængighed er som en tikkende bombe. Ingen ved hvornår den springer, men alle ved, at på et eller andet tidspunkt sker det. Når det sker, går det som regel aldrig kun udover den drikkende selv, men desværre også udover de pårørende. Måske går det ud over jobbet, måske går det udover venskaber, men næsten altid er der en familie, der bliver ramt og igen føler smerten ved den drikkendes svigt.

    Den drikkende ønsker ikke at svigte, men det er en del af alkoholafhængighedens natur og en del af sygdommen. Det er ikke kun de pårørende og familien, der oplever en kæmpe skuffelse hver gang det sker. Den drikkende bliver også ramt af skyld og skam, hvilket ofte fører til yderligere flugt ved hjælp af alkoholen.

    Derfor er der ingen grund til at udsætte beslutningen om professionel hjælp. En alkoholbehandling eller alkoholafvænning er nødvendig. Smerten bliver kun større og større ved at udsætte beslutningen.

    Gør noget nu. Hos Dyscon har vi hjulpet tusindvis af familier til et godt og lykkeligt liv uden alkoholmisbrug. Vi kan også hjælpe dig!

    Ring for gratis alkoholrådgivning alle årets dage på 70 20 55 01

    Læs også artiklerne:

    Antabus er ikke en holdbar alkoholafvænning.

    Antabus er ikke alkoholbehandling.

    Hvad er forskellen på alkoholbehandling og alkoholafvænning?

    Det kan skabe forvirring, at nogen taler om alkoholbehandling, mens andre taler om alkoholafvænning. Der er i bund og grund tale om det samme. 

    Når nogle behandlingssteder vælger at kalde deres alkoholbehandling for alkoholafvænning, er det typisk en behandling der henvender sig til alkoholafhængige. Det vil sige en person der er fysisk eller psykisk afhængig af alkohol. Den sygdom man også kalder alkoholisme.

    Hos Dyscon har vi behandling til både dig der er alkoholafhængig, og til dig der endnu ikke har udviklet afhængighed, men erkender at have et overforbrug af alkohol, du ønsker hjælp til.

    Ring på 70 20 55 01.

    Er du i tvivl om hvilken kategori du eller en du holder af tilhører?

    Så har vi grundige og professionelle test til at hjælpe dig.

    Ring for gratis professionel test udført af en af vores højtudannede alkoholbehandlere på 70 20 55 01.

    Uanset hvilken kategori du hører til, er det vigtigt du gør noget ved det nu.

    Skal vi ringe dig op?

    Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    Gratis og 100% fortrolig.