Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Har du længe kæmpet med alkoholproblemer? Måske har du erkendt at du er blevet afhængig af alkohol, og rigtig mange gange forsøgt at nedsætte eller stoppe dit forbrug men uden held? Du er måske også godt klar over, at du har brug for hjælp, men overvejer hvad kan du selv gøre her og nu?

  Så er du ikke alene! Vi får mange henvendelser fra nogle som er i samme situation som dig. I denne artikel kan du læse nogle af de svar og råd vi giver på vores alkoholrådgivningslinje.

  Er der noget jeg selv kan gøre ved min alkoholisme?

  Først skal du vide, at det du gør lige nu er meget vigtigt og et stort skridt på vejen til at få det bedre.

  Før du i dag begyndte at søge information omkring din alkoholafhængighed, var du nødt til at erkende, at du har et problem med alkohol, ellers var du jo ikke begyndt at søge viden og info.

  Langt de fleste alkoholafhængige lever i en konstant benægtelse overfor deres problem. De kan bortforklare alt omkring deres alkoholproblemer overfor alle; partner/ægtefælle, familie, venner, kollegaer og desværre også over for sig selv.

  Man kan ikke fjerne eller løse et problem man benægter er der!

  Så derfor er første og vigtigste skridt at erkende over for dig selv, at du har et problem med alkohol.

  Før du læser videre, vil jeg gerne bede dig om lige at stoppe op et øjeblik og besvare følgende spørgsmål for dig selv. 

  • Hvad er det for en situation der lige nu har gjort, at du er klar over at der er et alkoholproblem?
  • Når du tænker tilbage, hvornår blev du første gang opmærksom på, at du drak mere end de fleste?
  • Igen, når du tænker tilbage, kan du så komme i tanke om nogle situationer som gik galt på grund af alkohol?
  • Hvor mange gange har du selv forsøgt at nedsætte eller stoppe dit alkoholproblem?

  Hvad kan jeg gøre ved min alkoholisme her og nu?

  Først skal du vide, at alkoholafhængighed, det som også kaldes alkoholisme, er en anerkendt sygdom. Ligesom med så mange andre sygdomme er det vigtigt at have en smule basisviden om det man nu en gang fejler. Alkoholafhængighed er i den vestlige verden en meget udbredt sygdom. Ifølge den danske Sundhedsstyrelse skønnes der i Danmark at være mere 140.000 med diagnosen alkoholafhængighed. 

  Et af kendetegnene ved alkoholafhængighed er, at det er en kronisk sygdom. Det betyder, at har man én gang erhvervet sig alkoholafhængighed, er det ikke noget man kan slippe af med igen.

  Men man kan heldigvis bremse udviklingen gennem professionel alkoholbehandling.

  Et andet kendetegn ved alkoholafhængighed er, at det altid kræver professionel behandling. Man kan måske godt selv lykkes med at stoppe sit alkoholforbrug i en periode, men uden professionel behandling vil du altid ende med at drikke det samme eller mere end du gør nu.

  Når du læser den her artikel, har du højst sandsynlig forsøgt at nedbringe eller helt at stoppe dit alkoholforbrug flere gange. 

  For langt de fleste er det en kæmpe frustration ikke selv at være i stand til at skabe en varig løsning. Du tænker måske, hvordan kan jeg være i stand til at have så meget kontrol over mit liv på alle mulige andre områder, men når det kommer til alkoholen, er jeg tilsyneladende magtesløs?

  Men det er netop det, der kendetegner en afhængighed. At man ikke selv er i stand til at stoppe en uønsket adfærd på trods af tydelige negative konsekvenser.

  Det er vigtigt lige nu at vende tilbage til de 4 spørgsmål jeg stillede dig tidligere. Viste de dig, at der er negative konsekvenser ved dit alkoholmisbrug? Viste de dig også, at du flere gange har forsøgt at stoppe eller begrænse dit alkoholforbrug uden et varigt resultat?

  Så er det vigtigste du selv kan gøre lige nu, at holde fast i din erkendelse af, at du har et problem i forhold til alkohol, men samtidig erkende at du selv er magtesløse overfor at klare problemet på længere sigt og du derfor har brug for professionel hjælp og alkoholbehandling.

  Der er ingen grund til at fortvivle. Vi har hjulpet tusindvis af familier og enkeltpersoner som har haft tilsvarende alkoholproblemer tæt inde på livet. Alle vores behandlere har selv på et tidspunkt i deres liv været lige dér, hvor du er nu. De har alle fået et godt liv uden alkohol og de kan lære dig det samme.

  Lige nu kan det virke som det mest uoverskuelige i verden at komme videre, men du har hjælp og støtte hele vejen. Udsæt derfor ikke yderligere, men ring nu på 70 20 55 01 for at få den nødvendige hjælp.

  Det kræver mod at være ærlig over for dig selv.

  Kan jeg tale helt frit til dig? Må jeg dele noget af den erfaring jeg har fået ved at havde hjulpet og talt med tusinder af mennesker i din situation? Jeg håber, det er ok, at jeg er helt åben overfor dig, for mange års erfaring har tydeliggjort, at du lige nu falder i en af to kategorier.

  Den ene kategori har allerede taget telefonen og ringet for at få hjælp og rådgivning.

  Den anden kategori derimod prøver lige nu at finde en undskyldning overfor sig selv, for hvorfor du ikke behøver at ringe, eller i hvert fald hvorfor du ikke behøver at ringe lige nu.

  Spørg derfor dig selv, hvorfor er det jeg ikke tager telefonen og ringer lige nu?

  Her er det vigtigt, at du tør være lige så ærlig overfor dig selv som du var, da du svarede på de 4 spørgsmål længere oppe i artiklen. 

  Her følger nogle af de mest almindelige grunde til, at nogen har valgt at udskyde deres beslutning om at opsøge professionel hjælp. 

  ”Jeg tror lige, jeg vil forsøge én gang til, om jeg ikke selv kan stoppe min alkoholafhængighed.”

  Faktum er, at du sikkert allerede har forsøgt rigtig mange gange, og at det ikke kan lade sig gøre at løse en afhængighed selv. 

  Jeg tror du vil give mig ret i, at ethvert intelligent og logisk tænkende menneske vil på et eller andet tidspunkt komme til en erkendelse af, at det at blive ved med at gøre det samme igen og igen, men at forvente et andet resultat, ikke er en fornuftig og logisk tanke.

  Der skal derfor ske noget andet. Man kan ikke selv løse et problem med den samme tankegang, der skabte det. Der er behov for professionel hjælp og behandling.

  ”Jeg har brug for at undersøge noget mere.”

  På vores rådgivningslinje sidder nogle af Danmarks bedste og højest uddannede alkoholbehandlere. De kan svare på et hvilket som helst spørgsmål, du måtte sidde inde med omkring valg af behandling.

  ”Jeg er ikke klar til at forpligte mig til noget nu.”

  Alle henvendelser til vores rådgivningslinje er uforpligtende. Hvis du har lyst, vil du blive indbudt til endnu en uforpligtende rådgivningssamtale, oftest på et af vores behandlingssteder. Her vil du kunne tage eventuel partner, ægtefælle eller andre pårørende med og få besvaret alle de spørgsmål du eller de måtte have.

  ”Kan jeg have tillid til at behandlingen vil hjælpe og virke?”

  Vi har i mere end 10 år hjulpet tusindvis af familier og enkeltpersoner med alkoholproblematikker, og hvis du ønsker at gøre noget ved dit alkoholproblem, så kan vi også hjælpe dig.

  Vi tilbyder en alkoholbehandling som er skræddersyet efter dit behov. Det betyder, at ingen andre behandlingssteder i Danmark opnår de resultater vi gør, og derfor giver vi dig også en behandlingsgaranti. 

  ”Hvordan kan jeg være sikker på at kemien er rigtig?”

  Lige her er måske det vigtigste af alle ovenstående spørgsmål. En god behandling kommer som regel af, at der er en god kemi mellem dig og din behandler, og at der er fuld tillid mellem dig og din behandler. Den tillid er jeg sikker på, du oplever allerede i det første telefonopkald, og ellers ved en uforpligtende samtale. Men du kan ikke få det afklaret, før vi har talt sammen.

  ”Jeg er bange for at blive set ned på.”

  Nogle tøver med at henvende sig på grund af skyld og skam over at være havnet i en afhængighed, men du har absolut ikke brug for den skyld og skam, når du ringer på vores rådgivningslinje.

  Husk på at vi laver ikke andet end at hjælpe mennesker og familier i din situation, og lige så vigtigt, de behandlere du kommer til at møde, har selv på et tidspunkt i deres liv været der, hvor du er nu.

  Vi garanterer at du bliver mødt med venlighed, åbenhed og imødekommenhed af vores professionelle team.

  ”Jeg er bange for at blive genkendt.”

  For nogle kan det have store konsekvenser i forhold til job eller virksomhed at indrømme, at man har behov få professionel hjælp til et alkoholproblem. Når du vælger en behandling hos Dyscon, kan du være helt tryg. Alt vores personale er underlagt 100% tavshedspligt og sikrer dig fuldstændig diskretion. Du kan endda vælge at være helt anonym, hvis du ønsker det.

  Min anbefaling til dig er, udsæt ikke din beslutning yderligere. Ring til en af vores dygtige behandlere på 70 20 55 01 eller udfyld kontaktformularen her på siden, så vil de hurtigst muligt kontakte dig.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.