Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Måske lyder spørgsmålet mærkeligt, men ikke desto mindre er der rigtig mange der vælger at gå i behandling, som indledningsvis er fyldt med skyld og skam og frygt over hvad sådan en alkoholbehandling medfører. Derfor vælger nogen at holde deres alkoholbehandling meget hemmelig for omverden, men er det en god beslutning?

  Nogle gode grunde til at holde en alkoholbehandling hemmelig. 

  Hos Dyscon Alkoholbehandlinger hjælper vi mange klienter, som kan have gode grunde til at holde deres alkoholbehandling hemmelig. 

  Det kan for eksempel være mennesker, hvor det at fortælle offentligt at man går i alkoholbehandling kan have konsekvenser for job og ansættelse eller måske endog virksomhedens eksistens.

  Andre frygter måske at der kan blive sat spørgsmålstegn omkring dømmekraft ved tidligere beslutninger, hvis det bliver offentligt kendt at man går i alkoholbehandling.

  Hvis man er et offentlig kendt ansigt fra for eksempel musik, tv, film og teater, så kan det at hemmeligholde sin alkoholbehandling give én ro og lejlighed til at fordybe sig i behandlingen, hvilket igen kan være vigtig for et godt resultat.

  Åbenhed er en beskyttelse.

  Som bekendt er der en tid til at tie og en tid til at tale. Hvor det indledningsvis for nogen kan være en beskyttelse at være lidt hemmelighedsfuld omkring beslutningen om alkoholbehandling, kan det på sigt være beskyttelse med åbenhed.

  Der er nogle, for hvem det kan være nødvendigt at holde beslutningen om en alkoholbehandling hemmelig mange år frem, men for langt de fleste ligger der en stor beskyttelse i at være åben omkring ens alkoholbehandling.

  Hvorfor være åben omkring alkoholbehandling?

  Nu er der naturligvis forskel på behovet om åbenhed alt efter om man har været i behandling for et overforbrug og har lært at drikke med måde, eller man har været i behandling for alkoholafhængighed og ved at afholdenhed fremover er vigtigt for et varigt resultat.

  For en person med alkoholafhængighed er det vigtigt aldrig at drikke den ene genstand igen.

  Derfor kan åbenhed omkring ens behandling hjælpe andre til at respektere den beslutning du har taget om ikke at drikke alkohol igen. Det kan tænkes, at alle de klienter vi har haft i behandling for alkoholafhængighed, har haft en lille eller stor knude i maven over hvordan andre vil modtage dem efter endt alkoholbehandling. 

  Denne frygt er altid blevet gjort til skamme. Alle som én har fortalt, hvordan de gang på gang er blevet modtaget med et klap på skulderen og en stor anerkendelse af deres mod og åbenhed.

  Af samme grund ser du ofte kendte ansigter stå frem og fortælle om deres alkoholmisbrug og hvordan professionel behandling hjalp dem til et godt liv uden alkohol.

  Derfor anbefaler vi ofte vores klienter at være åbne omkring deres alkoholbehandling. Men vi erkender også, at det altid er dit valg. Derfor bliver du hos Dyscon altid mødt med 100% diskretion og altid muligheden for at være anonym.

  Her kan du læse mere om anonym alkoholbehandling.

  Har du eller én du holder af problemer med alkohol, så kan vi hjælpe og rådgive dig. Du kan ringe hver dag, året rundt på tlf. 70 20 55 01. Her sidder vores dygtige behandlere klar til at svare på ethvert spørgsmål du end måtte have om alkoholproblemer eller valg af behandling.

  Du kan være 100% anonym. Alle vores behandlere er underlagt tavshedspligt og fuld diskretion.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.