Skip to main content
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

ALKOHOLRÅDGIVNING TIL VIRKSOMHEDER

Vi yder både lokal og landsdækkende alkohol- og anden misbrugsrådgivning til en lang række danske virksomheder.

Med vores store rådgivningsnetværk, som blandt andet omfatter alkologer, misbrugsbehandlere, speciallæger, psykiatere, specialuddannede alkoholbehandlere, tidligere misbrugere m.fl., er vi i stand til hurtigt og effektivt at hjælpe og rådgive, indenfor ethvert spørgsmål eller problem, der drejer sig om alkoholmisbrug, eller andet misbrug på arbejdspladsen.

Alkohol og misbrugsrådgivning på arbejdspladsen kan deles op i følgende:

  • Akut indsats
  • Forebyggende indsats
  • Viden og uddannelse

Hurtig indsats er vigtig. Når virksomheden er klædt rigtigt på til at tilbyde en hurtig, effektiv og kompetent rådgivning til medarbejdere med alkoholproblemer, kan der reddes liv og undgås menneskelige og familiemæssige tragedier.

Hurtig og effektiv indsat over for alkoholproblemer på arbejdspladsen, er også sund økonomi. Sygefravær kan nedbringes, dyre fyringer kan undgås, raske og sunde medarbejdere er meget mere effektive, risiko for fejl der kan føre til tab af ordrer og kunder nedbringes, og endnu vigtigere, alkoholrelaterede arbejdsulykker undgås. Desuden er arbejdsglæden og loyaliteten hos medarbejdere, der er hjulpet gennem en krise, ofte meget stor.

På baggrund af vores mangeårige erfaring og samarbejde med alt, lige fra store koncerner til ganske små virksomheder, har vi udviklet en række ydelser som tager udgangspunkt i størst mulig social ansvarlighed, når der opstår alkoholproblemer på arbejdspladsen.

EKSEMPLER HERPÅ ER

6-dages modellen – Danmarks mest effektive alkoholbehandling.

For virksomheden betyder det, at man kun skal undvære medarbejderen i en uge.
For medarbejderne betyder det, en mere overskuelig beslutning, end det at skulle være væk fra familie, venner og job, i de traditionelle 5-8 uger, som primærbehandlingen i andre alkoholbehandlinger typisk varer. Dyscon og 6-dages modellen samarbejder med langt de fleste sundhedsforsikringer.

Læs mere om alkoholbehandling med 6-dages modellen

Konfliktfri intervention – lad en professionel tage den svære og nødvendige samtale.

En særlig terapeutisk udgave af “den svære samtale”, hvor en af vores særligt uddannede alkoholbehandlere, som selv har et alkoholmisbrug bag sig, bruger egen erfaring, sammen med terapeutisk og erhvervs-psykologisk indsigt. Samtalen forløber uden ydmygende konfrontation – i stedet bevarer medarbejderen sin værdighed. På en rolig og empatisk måde, forsikres medarbejderen om, at der er en vej ud af misbruget. Dette gøres blandt andet ved, at terapeuten fortæller sin egen historie. En historie som den aktive misbruger ofte vil spejle sig selv i. Terapeuten formår uden konflikt, at fortælle om konsekvenserne ved ikke at gå i behandling. Med udgangspunkt i sin egen baggrund, samt sin uddannelse, vil terapeuten i langt de fleste tilfælde formå, at skabe vilje og motivation til forandring og behandling.

Dyscon udredning – Sikrer den rigtige alkoholbehandling.

De fleste alkoholmisbrugere vil gøre alt for at fastholde misbruget, derfor benægter de, at der er et reelt problem – en benægtelse både over for sig selv og andre. Meget ofte får en misbruger overbevist sin chef eller sine kollegaer om, at misbrugeren har styr på problemet, og at der ikke er grund til hverken bekymring eller behandling. For det meste lykkes det derefter at skjule misbruget i en tid, til stor fare for misbrugeren selv, dennes familie og virksomheden.

Andre igen har måske netop kun et midlertidigt misbrug, som endnu ikke har udviklet sig til en egentlig afhængighed, men tvinges til at vælge mellem en unødvendig alkoholbehandling eller fyring. Selv meget erfarne alkoholbehandlere lader sig fra tid til anden narre. Med Dyscon udredning overlades denne viden ikke til tilfældigheder, men viser klart og tydeligt om problemet kan klares med professionel alkoholcoaching eller om en alkoholbehandling er nødvendig, og i så fald hvilken.

Vi tilbyder blandt andet:

  • Alkoholrådgivning til ledere og HR.
  • Uddannelse af ledere i “den svære samtale.”
  • Afholdelse af kurser og informationsdage, om alkoholmisbrug og anden form for misbrug.
  • Uddannelse af misbrugs-grupper og interne misbugskonsulenter.
  • Hjælp til og rådgivning af ledere og medarbejdere, omkring valg af alkoholbehandling.
  • Rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af alkoholpolitik.
  • Alkoholtest og Narkotest.
  • Alkoholcoaching

Dette er kun et lille udvalg af den rådgivning Dyscon kan tilbyde, omkring alkoholmisbrug og anden misbrug. Har du eller din virksomhed brug for andet, så kontakt os idag. Akut indsat ydes ved at kontakte os på 70 20 55 01

Du er naturligvis også, som alle andre, velkommen til at benytte vores anonyme og gratis alkoholrådgivning. Vores uddannede alkoholrådgivere og alkoholbehandlere er klar til besvare dit opkald. Udover alkoholproblemer, løser vi en lang række andre personaleudfordringer, hvilket du kan læse mere om på Dyscon.dk.

Drikker du “lidt” for meget? – eller er du pårørende… – Ring 70 20 55 01

Har du et alkoholproblem?

Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    ER DU PÅRØRENDE?

    Hos Dyscon modtager vi mange henvendelser fra pårørende til en med et alkoholproblem, som endnu ikke selv har søgt hjælp til misbruget. Den pårørende er i tvivl om hvor man kan søge hjælp og hvorledes man bedst motivere den problem drikkende.

    Læs mere om hjælp til pårørende og kontakt os på 70205501 – alle er velkommen!

    FAKTA OG MERE VIDEN

    Søger du mere information om misbrug og behandling af alkoholproblemer, så kan du på denne side finde mere viden.