Skip to main content
 
 
 
 
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

AMBULANT ALKOHOLBEHANDLING

Ambulant alkoholbehandling er en god behandling både til dig der bare drikker ”lidt” for meget og vil lære at begrænse dit indtag, samt til dig, der har udviklet en egentlig afhængighed af alkoholen.

Mange af dem, der henvender sig til os vedrørende ambulant alkoholbehandling, er stadig i job, og får dermed hjælp før alkoholforbruget eller misbruget har taget overhånd, og alvorlige konsekvenser begynder at hobe sig op.

Igennem ambulant alkoholbehandling oplever mange at få en bedre hverdag blot ved at lære øvelser og teknikker til at begrænse deres alkoholforbrug.

Når man er i ambulant alkoholbehandling, møder man typisk op på et af vores behandlingssteder til samtaler med en alkoholbehandler én gang om ugen.

Ambulant behandling betyder altså. at man ikke er ”indlagt” på behandlingsstedet, som i døgnbehandling hos et behandlingscenter, men modtager behandling samtidig med, at bor hjemme og man passer sin hverdag med job, familie og venner som normalt.

AMBULANT ALKOHOLBEHANDLING ET EFFEKTIVT ALTERNATIV

En ambulant behandling kan ofte være et meget bedre og mere effektivt valg end den langvarige døgnbehandling. Især fordi man kan bo hjemme og passe sit arbejde og familieliv, mens man følger alkoholbehandlingen.

Du vil med stor sandsynlighed kunne passe din alkoholbehandling og få tider uden for normal arbejdstid.

Overvejer du om ambulant alkoholbehandling er noget for dig? Og måske du selv, din familie eller arbejdsgiver syntes at behandlingen skal ske uden for normal arbejdstid? Så ring for en uforpligtende samtale om et forløb tilpasset dig.

INDIVIDUEL ALKOHOLBEHANDLING

 

INDIVIDUELLE SAMTALER

Hos DYSCON bliver du IKKE bare sat i en behandlingsgruppe, det man også kalder gruppeterapi. Vores behandling består af individuelle samtaler mellem dig og en professionel alkoholbehandler, på den måde bliver behandlingen bedst muligt tilpasset netop dig.

Vi oplever at de individuelle terapeutiske samtaler i den ambulante behandling, giver bedre resultater end gruppesamtaler. Gruppeterapi kan for nogle være et udmærket forløb, men desværre oplever såkaldt ressourcestærke misbrugere, at de kommer i gruppe med nogle der ikke er i samme situation. Derfor oplever vi at individuelle samtaler giver en mere intensiv behandling.

Et ambulant behandlingsforløb sørger samtidig for en meget høj grad af diskretion og anonymitet.

Vi tilpasser din alkoholbehandling både efter dine egne ønsker og behov og efter hvilken behandling vi professionelt vurderer, der er optimalt for dig. Måske drikker du blot ”lidt” for meget, og kan nøjes med at lære værktøjer til at begrænse dit alkoholforbrug. Det er dog ikke alle der kan lære at drikke med måde. Nogle har udviklet en egentlig afhængighed og kan have brug for helt at afholde sig fra at drikke alkohol.

Alle forløb begynder med en grundig udredning der vil afklare, hvilken målsætning og behandling der er realistisk for netop dig.

FLEKSIBEL OG HURTIG AMBULANT BEHANDLING

Vi har fleksible åbningstider, så det vil ofte være muligt for os at give dig tider til behandling, der ligger uden for din normale arbejdstid. På den måde kan du passe dit arbejde helt som normalt, og behøver kun indvie de mennesker, du selv har lyst til, skal kende til din behandling.

Du vil som regel kunne starte på alkoholbehandling 1-2 dage efter, at du henvender dig til os.

Ring til os på tlf. 70205501 – også hvis du er det mindste i tvivl om du overhovedet har brug for alkoholbehandling. Du må gerne ringe anonymt, og det er helt uforpligtende og gratis.

Du er også meget velkommen til at ringe til os og høre om mulighederne, hvis du er pårørende, ven eller kollega til én, der måske drikker ”lidt” for meget.

LANDSDÆKKENDE AMBULANT ALKOHOLBEHANDLING

Vi tilbyder dig ambulant behandling uanset hvor du er fra i landet. Behandlingen kan foregå fysisk på et af vores behandlingssteder eller som online behandling.

Hos Dyscon har vi mere end ti års erfaring med at behandle alkoholmisbrug online. Vi kan i dag dokumentere samme effekt ved behandling af misbrug online som ved fysisk ambulant behandling.

ANDRE ALKOHOLBEHANDLINGER

Udover den ambulante alkoholbehandling tilbyder Dyscon Alkoholbehandlinger også andre former for alkoholbehandling. Blandt andet 6-dages modellen som er en højintensiv døgnbehandling.

6-dages modellen er en yderst effektiv alkoholbehandling der henvender sig til de mere ressourcestærke misbrugere, som udover et alkoholmisbrug også har udviklet alkoholafhængighed.

Når man først har udviklet afhængighed, kan man ikke lære at drikke alkohol med måde. En alkoholbehandling for alkoholafhængighed vil derfor fokusere på, at man gennem undervisning lærer at leve et ædru liv.

Drikker du “lidt” for meget? – eller er du pårørende… – Ring 70 20 55 01

EN DANSK ALKOHOLBEHANDLING MED BEHANDLINGSGARANTI

Denne alkoholbehandling bygger på nyeste internationale forskning om alkoholmisbrug og afhængighed, men er blevet gjort til en 100% dansk misbrugsbehandling. Det betyder at du får Danmarks mest effektive alkoholbehandling, og det med fuld behandlingsgaranti.

Selve alkoholbehandlingen i 6-dagesmodellen foregår på et behandlingssted i Jylland. Midt i den skønne Jyske natur , har vi indrette et luksus sommerhus som behandlingscenter.

I denne super effektive og intensive døgnbehandling vil klienten være væk i døgnbehandling i blot 6 dage. Bagefter er der et helt års opfølgning med undervisning og personlige opgaver.

Din efterbehandling foregår mens du kan bo hjemme og og passe familie og job helt som normalt.

TRADISIONEL DØGNBEHANDLIG

Udover 6-dagesmodellen og ambulant behandling tilbyder vi også traditionel døgnbehandling.

Denne behandling varer typisk 4-6 uger, hvor du bor på et behandlingscenter hele døgnet. Der kan være mange årsager til at vælge denne form for langvarig alkoholbehandling, frem for at vælge alkoholbehandling ambulant. Udover pres fra pårørende eller kommune, kan der også være misbrugere der har kognitive indlæringsvanskeligheder der gør, at de ikke vil få det samme ud af forløbet i ambulant behandling.

Ikke alle borgere er sluppet for de negative sociale konsekvenser , af et højt alkoholforbrug eller alkoholmisbrug. Der kan derfor også være brug for særlig støtte til mennesker med sociale eller psykiske udfordringer ud over alkoholmisbrug. I sådanne tilfælde kan det være bedre at vælge den langvarige døgnbehandling frem for den ambulante behandling.

HVORNÅR SKAL MAN VÆLGE AMBULANT ALKOHOLBEHANDLING FREM FOR DØGNBEHANDLING?

Hvornår skal man vælge alkoholbehandling ambulant frem for døgnbehandling.? Hvis du har normal indlæringsevne og normalvis kan passe job, familie, og almindelige sociale aktiviteter, vil du med stor fordel kunne deltage i ambulant behandling eller behandling i 6-dagesmodellen frem for længerevarende døgnbehandling.

Hvis du selv har et alkoholproblem eller er pårørende til en med et alkoholmisbrug kan det være vigtigt at vide, at omfanget af dit alkoholmisbrug eller dit forbrug af alkohol ikke i sig selv har betydning for valg af behandling.

Uanset om du vælger ambulant behandling eller alkoholbehandling med døgnophold, vil behandlingen sikre at du får indsigt i dit alkoholmisbrug.

AMBULANT ALKOHOLBEHANDLING ELLER DØGNBEHANDLING?

Har du selv eller en du holder af et behandlingskrævende alkoholproblem og brug for rådgivning omkring valg af behandlingsforløb?

Mange både drikkende og pårørende er ofte i tvivl om hvordan de vælger den rigtige alkoholbehandling og det rigtige forløb. Det virker som en stor beslutning, skal man nu vælge dit behandlingsforløb som ambulant behandling eller som døgnbehandling?

GRATIS ALKOHOLRÅDGIVNING OM VALG AF BEHANDLINGSFORLØB

Hos Dyscon alkoholbehandlinger tilbyder vi alle gratis alkoholrådgivning, det gælder alle former for misbrug og alkoholproblemer også omkring valg af alkoholbehandling og behandlingsforløb.

Hvis du selv har et misbrug eller hvis du som pårørende til en misbruger har brug for gratis information om professionel alkoholbehandling, uanset om det er vedrørende ambulant behandling eller døgnbehandling, tilbagefald eller efterbehandling så kan du altid få en gratis og uforpligtende snak med en behandler.

Du kan både ringe og skrive til os hele døgnet alle dage året rundt.

Dyscon tilbyder ikke medicinsk behandling for alkoholmisbrug eller psykiske lidelser, men henviser til egen læge.

Har du et misbrug af alkohol eller er du pårørende til en med et misbrug af alkohol så er du ikke alene. Sundhedsstyrelsen skønner at mere en 585.000 danskere drikker over højrisikogrænsen, med et skadeligt forbrug af alkohol. Samtidig vurderer sundhedsstyrelsen at 145.000 danskere er afhængige af alkohol.

Har du et alkoholproblem eller er du pårørende til en der drikker lidt for meget, så få den hjælp I har brug for. Vi har hjulpet tusindevis af familier og vi kan også hjælpe dig 70205501.

Drikker du “lidt” for meget? – eller er du pårørende… – Ring 70 20 55 01

Har du et alkoholproblem?

Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

    ER DU PÅRØRENDE?

    Hos Dyscon modtager vi mange henvendelser fra pårørende til en med et alkoholproblem, som endnu ikke selv har søgt hjælp til misbruget. Den pårørende er i tvivl om hvor man kan søge hjælp og hvorledes man bedst motivere den problem drikkende.

    Læs mere om hjælp til pårørende og kontakt os på 70205501 – alle er velkommen!

    FAKTA OG MERE VIDEN

    Søger du mere information om misbrug og behandling af alkoholproblemer, så kan du på denne side finde mere viden.