Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Hvis du eller én du holder af, drikker alkohol hver dag, spekulerer du måske på, om det er et tegn på begyndende alkoholisme, og noget du skal regere på.

  Min mand og jeg drikker vin hver dag. Er vi på vej til at blive alkoholikere?

  Det eller lignende spørgsmål bliver vi stillet meget ofte. Det umiddelbare svar er, ”ikke nødvendigvis, men der er grund til at være opmærksom”.

  For mange er en øl efter arbejde eller et glas vin til maden en måde at stresse ned eller slappe af på efter en lang arbejdsdag. ”En lille én over hækken” betyder godt og hyggeligt naboskab, ligesom et glas rigtig god vin for mange er lig med livskvalitet, og ”en kold én” sammen med gutterne, gør fodboldkampen bedre osv.

  Ingen af de enkelte ovenstående situationer er der noget galt med, men hvis enhver lejlighed er en undskyldning for et ekstra glas eller en ekstra genstand, så kan et forbrug stille og roligt udvikle sig til et misbrug eller skadeligt overforbrug.

  Der er derfor grund til at være på vagt, hvis dit alkoholforbrug udvikler sig.

  Et glas vin eller en øl hver dag betyder ikke at man er alkoholiker eller er ved at blive det.

  Ofte skal der en del mere til, førend man udvikler alkoholafhængighed eller alkoholisme. Men man behøver ikke at være alkoholiker, for at udvikle et skadeligt misbrug.

  Hvis du føler, at du behøver alkohol hver dag for at fungere, så kan det være et tegn på at du har udviklet afhængighed eller er på vej til det. Hvis du flere gange har forsøgt at skære ned på dit alkoholforbrug eller helt at stoppe, men igen og igen vender tilbage til det samme forbrug, så kan det betyde, at du har eller er ved at udvikle alkoholisme eller et behandlingskrævende alkoholmisbrug.

  Et alkoholmisbrug kan på mange måder give de samme eller lignede problemer og udfordringer, som en der er blevet alkoholafhængig. 

  Her kan du læse mere om alkoholisme.

  Her kan du læse mere om alkoholafhængighed.

  Alkoholmisbrug er meget mere udbredt en de fleste tror.

  Ifølge Sundhedsstyrelsen har 585.000 danskere et skadeligt overforbrug af alkohol. Det betyder, at mere end hver 8. voksen i Danmark, drikker så meget at de på et eller andet tidspunkt vil få psykiske eller fysiske skader af deres forbrug.

  I denne store gruppe af personer med et skadeligt alkoholforbrug, siger mere end hver 3., at de ønsker at nedsætte deres alkoholforbrug. For langt de fleste i denne gruppe kræver det professionel hjælp at opnå et godt og varigt resultat.

  Hvis du eller én du kender, drikker ”lidt” for meget, kan vi hjælpe – ring for gratis rådgivning på 70 20 55 01.

  Her kan du læse om ”Lær at drikke med måde”.

  Her kan du læse mere om alkoholmisbrug.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.