Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Det er vigtigt at pårørende til en med et alkoholmisbrug, også bliver involveret i alkoholbehandlingen. Dette øger alkoholikerens chance for rehabilitering, og hjælper dermed den pårørende til få det bedre.

  Medafhængighed

  Når man taler om pårørende til en alkoholiker, er det typisk en ægtefælle, en forælder, søskende, en ven eller en kollega. Det bliver også omtalt som medafhængighed. Det er en tillært adfærd, som kan gå i arv fra generation til generation, hvis ikke den pårørende også får behandling, og får professionel hjælp til nye adfærdsmønstre, samt hjælp og rådgivning til de emotionelle problemer, som uden tvivl er opstået i forholdet til vedkommende med alkoholproblemer. Hvis ikke den pårørende også får behandling, kan det være udslagsgivende for de personlige relation mellem vedkommende selv og alkoholikeren.

  Hvis du er pårørende ring og få gratis hjælp og rådgivning på 70 20 55 01

  Pårørende til en alkoholiker har gode intentioner 

  En pårørende til en alkoholiker forsøger at tage sig af en person som opleves i modgang, men det er en særdeles svær opgave. Omsorgen forbliver kompulsiv og nederlagsgivende. De pårørende ender ofte med at blive velgørere i forholdet til alkoholikeren, og oplever modstand når de forsøger at skabe omsorg. En hustru laver undskyldninger for sin mand der kæmper med drikkeriet, en mor finder måske på undskyldninger for sit pjækkende barn, eller det kan være at én ”trækker i nogle tråde” for at deres barn ikke skal lide under konsekvenserne af sin adfærd. 

  Problemet med de gentagende redningsforsøg er, at det lader alkoholikeren fortsætte på den destruktive kurs, mens han eller hun samtidig bliver mere og mere afhængig af den usunde omsorg fra den pårørende ”velgører”.  I takt med af afhængigheden udvikler sig, udvikler den medafhængige en følelse af belønning og tilfredsstillelse af at være ”uundværlig”. 

  Når omsorgen bliver kompulsiv, føler den medafhængige sig uden muligheder og hjælpeløs i forholdet, men er ude af stand til at bryde fri af den cyklus af adfærd som har skabt det. Medafhængige ser sig selv som ofre og er tiltrukket af den samme svaghed i både kærligheds- og venskabsrelationer.

  Er du pårørende til en der drikker lidt for meget? Vores professionelle terapeuter og behandlere, har stor erfaring med at hjælpe pårørende til alkoholikere. Ring 70 20 55 01 for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig og din relation. 

  Skal den pårørende deltage i alkoholbehandlingen?

  Ja, vi anbefaler altid, at den pårørende bliver inkluderet så meget som muligt i alkoholbehandlingen. Det er vigtigt for både alkoholikeren, men også den pårørende, at begge får behandling. Hvis den pårørende til alkoholikeren får hjælp, kan det være med til at hjælpe alkoholikeren til ikke at gentage tidligere adfærd. Når én kæmper med et misbrug, får begge parter skabt adfærdsmønstre, som kan ødelægge både deres forhold og have negative konsekvenser for deres eget liv. Det er derfor utroligt vigtigt for de pårørende, at få brudt deres egne adfærdsmønstre, så de kan forbedre deres muligheder i fremtiden og undgå at gentage fortiden. 

  Hvis du er pårørende ring og få gratis hjælp og rådgivning på 70 20 55 01

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.