Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Når en alkoholiker skal have effektiv hjælp til sin afhængighed, er akut hjælp af stor betydning. Hvorfor? Det kan du få at vide i denne artikel.

  Alkoholisme

  Alkoholisme er en sygdom, defineret af WHO allerede tilbage i 1972. Sygdommen er dødelig og uhelbredelig, men den gode nyhed er at sygdommen kan bremses i udviklingen, hvis patienten ikke indtager alkohol.

  Med den viden, så skulle det vel ikke være så svært at stoppe med at drikke, når de negative konsekvenser af at drikke, er så tydelige for alle omkring den person der har et alkoholproblem?

  Men kender vi ikke alle mennesker, der på trods af viden om disse negative følger, alligevel fortsætter drikkeriet, mens de personlige katastrofer bliver hyppigere og større i omfang.

  Hjælp til alkoholisme

  Der er dog altid perioder, hvor alkoholikeren er et sted i livet, hvor han eller hun må indrømme at have brug for hjælp til sit problem. Det er her hvor vedkommende indrømmer at det ”sommetider” bliver for meget.

  Vær ikke i tvivl om, at den der drikker, godt ved at det er galt, helt galt, men det at indrømme det overfor både sig selv og andre, er et kæmpe skridt. Når først man indrømmer at der er noget galt, så vil det udstille vedkommende, hvis han eller hun ikke gør noget ved det. Derfor kæmper man som drikkende, med facaden så længe som muligt.

  Men når det sker, at der opstår en åbning og alkoholikeren tillader en vis form for hjælp, er det vigtigt at man er der, og er klar til at yde den nødvendige hjælp med det samme. Det er ofte i situationer, hvor det har været synligt og der ikke har hersket tvivl om, at her er det gået helt galt med alkoholen. At nu kunne det ikke skjules længere. Det er her, at hjælpen skal sættes ind og fastholdes.

  Hvis du selv har brug for hjælp til et alkoholproblem, så ring og få gratis hjælp og rådgivning på 70205501

  Det går så hurtigt over igen

  Mange der er afhængige af alkohol, evner rent faktisk, at stoppe op selv, når truende livssituationer tvinger dem til det. Det kan være når de pårørende reagerer, for eksempel ved at kræve handling, ændringer eller behandling, hvis de stadig skal være en del af vedkommendes liv fremover. En anden situation der kan føre til dette, er hvis den afhængige har været lige ved at miste sit arbejde eller lignende situationer. Men vinduet til udefrakommende hjælp og eventuelt behandling står ikke åbent ret længe af gangen.

  Efter kort tid, vil alkoholikeren ofte være i stand til at bilde både sig selv og sine nærmeste ind, at nu går det hele jo godt igen og der er derfor ikke grund til at gå i behandling. Nu har vedkommende jo selv løst det, ved at skrue betydeligt ned for forbruget eller helt at være stoppet for en periode. Men husk at alkoholisme er en sygdom og det er hverken karakterstyrke eller viljestyrke der afgør om vedkommende undgår at drikke.

  Kun ved at deltage i en professionel alkoholbehandling, kan vedkommende tilegne sig de mentale værktøjer der skal til, for at kunne leve et tilfredsstillende liv i ædruelighed. Og denne hjælp skal nå frem, inden at vedkommende igen tror på at alt nok skal ordne sig. Akut hjælp er af stor betydning.

  Pårørende kan gøre en forskel

  Hvad enten du er partner, familiemedlem, ven, arbejdsgiver eller kollega, så kan du gøre en kæmpe forskel, hvis du er opmærksom på, hvornår disse åbninger opstår i den drikkendes liv. Samtidig skal du også have mod til at italesætte problemet og have løsningen klar, i form af en effektiv behandling, som kan tilbydes vedkommende.

  Hvis du er nærmeste til en der drikker for meget, kan du få gode råd til hvordan du bedst hjælper vedkommende i behandling. Ring og få gratis hjælp og rådgivning på 70205501

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.