Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Vi bliver ofte mødt med spørgsmålet, om Anonyme Alkoholikere (AA) har møder for pårørende. Der findes en pendant til Anonyme Alkoholiker, som hedder Al-Anon.

  Hvorfor vælge at gå til Al-Anon møder?

  Ligesom alkoholikeren selv, har pårørende til alkoholikeren også behov for at have et fællesskab med andre. Det kan især være et behov som følge af de problematikker, der opstår for dem i deres liv med en nu ædru alkoholiker, men også de oplevelser der har været tidligere, hvor alkoholikeren var aktiv. Igennem fællesskabet vil du som pårørende kunne få indblik i dig selv og de tanker du har omkring hele situationen. Det bliver gjort tydeligt at du ikke er alene, og ikke er den eneste, der har eller har haft det sådan. Du får derved mulighed for, at få hjælp fra andre og deres erfaringer. 

  Det er også muligt at deltage, for bare komme af med ens sorg, frustration eller glæde over livet, som var før eller er nu, uden at der nødvendigvis skal stilles spørgsmål ved det.

  Åbne møder

  Det er tilladt for pårørende til en alkoholiker at deltage i AA-møder, på såkaldte åbne møder. Her vil pårørende kunne deltage på lige fod med alkoholikeren, fuldstændig anonymt. Der vil her være muligt at få indblik i, hvad alkoholikere taler om på et AA-møde. Møderne er vigtige, for det er ikke kun alkoholikeren som har behov for hjælp, men også de pårørende. Sammen kan de også hjælpe hinanden videre, for deres fælles problem er alkoholen og det det gør ved den ene af dem. Hvis begge deltager aktivt i alkoholproblematikken, sammen og hver for sig, vil det gøre drømmen om det fælles liv uden alkohol mere sandsynligt.

  Tilbagefald

  Når en pårørende deltager i møder og er med til at kigge på sig selv, og derved får hjælp til de problematikker som er opstået i forholdet til alkoholikeren, vil det mindske risikoen for tilbagefald. Derfor er en aktiv pårørende vigtig for at alkoholen forbliver på hylden. Det vil dog stadig kun være alkoholikerens ansvar, hvis han eller hun begynder at drikke igen. Skulle det ske, vil den pårørende alt andet lige stå stærkere end før, hvis de aktivt har bearbejdet situation selv.

  Rådgivning

  Det kan være svært at være vidne til, at en af sine kære drikker ”lidt” for meget, så derfor er det vigtigt at få rådgivning i forhold til, hvordan man skal forholde sig som pårørende til en alkoholiker.

  Dyscon har stor erfaring med at rådgive pårørende, hvad enten du er partner, familiemedlem, kollega, chef, ven eller på anden vis nærtstående. Vi har hjulpet tusindvis af danskere allerede – og vi kan også hjælpe dig. Ring og få gratis rådgivning på 70 20 55 01.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.