Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Efter at havde været igennem en alkoholbehandling, vælger mange alkoholafhængige at tilslutte sig selvhjælps-fællesskabet Anonyme Alkoholikere (AA). For mange Ædru alkoholikere er fællesskabet i Anonyme alkoholikere med til støtte deres beslutning om et ædru liv og giver både støtte og glæde i tilværelsen.

  Men hvad med de pårørende til en alkoholiker, er der hjælp til pårørende?

  Vi bliver ofte mødt med spørgsmålet, om Anonyme Alkoholikere (AA) har møder for pårørende. Der findes en pendant til Anonyme Alkoholiker, som hedder Al-Anon.

  Hvorfor vælge at gå til Al-Anon møder?

  Ligesom alkoholikeren selv, har pårørende til alkoholikeren også behov for at have et fællesskab med andre. Det kan især være et behov, som følge af de problematikker der opstår for dem i deres liv med en nu ædru alkoholiker, men også de oplevelser der har været tidligere, hvor alkoholikeren var aktiv. Igennem fællesskabet vil du som pårørende kunne få indblik i dig selv og de tanker du har omkring hele situationen. Det bliver gjort tydeligt at du ikke er alene, og ikke er den eneste, der har eller har haft det sådan. Du får derved mulighed for, at få hjælp fra andre og deres erfaringer. 

  Det er også muligt at deltage, for bare komme af med den sorg, frustration eller glæde over livet, som var før eller er nu, uden at der nødvendigvis skal stilles spørgsmål ved det.

  Anonyme alkoholikere pårørende

  Åbne møder

  Det er tilladt for pårørende til en alkoholiker at deltage i AA-møder, på såkaldte åbne møder. Her vil pårørende kunne deltage på lige fod med alkoholikeren, fuldstændig anonymt. Det vil her være muligt at få indblik i, hvad alkoholikere taler om på et AA-møde. Møderne er vigtige, for det er ikke kun alkoholikeren som har behov for hjælp, men også de pårørende. Sammen kan de også hjælpe hinanden videre, for deres fælles problem er alkoholen og det det gør ved den ene af dem. Hvis begge deltager aktivt i løsning af alkoholproblematikken, sammen og hver for sig, vil det gøre drømmen om det fælles liv uden alkohol mere sandsynligt.

  Tilbagefald

  Når en pårørende deltager i møder og er med til at kigge på sig selv, og derved får hjælp til de problematikker som er opstået i forholdet til alkoholikeren, vil det mindske risikoen for tilbagefald. Derfor er en aktiv pårørende vigtig for at alkoholen forbliver på hylden. Det vil dog stadig kun være alkoholikerens ansvar, hvis han eller hun begynder at drikke igen. Skulle det ske, vil den pårørende alt andet lige stå stærkere end før, hvis de aktivt har bearbejdet situation selv.

  Rådgivning

  Det kan være svært at være vidne til, at en af sine kære drikker ”lidt” for meget, så derfor er det vigtigt at få rådgivning i forhold til, hvordan man skal forholde sig som pårørende til en alkoholiker.

  Dyscon har stor erfaring med at rådgive pårørende, hvad enten du er partner, familiemedlem, kollega, chef, ven eller på anden vis nærtstående. Vi har hjulpet tusindvis af danskere allerede – og vi kan også hjælpe dig. Ring og få gratis rådgivning på 70 20 55 01.

  Hvad er Anonyme Alkoholikere?

  Anonyme alkoholikere er et fællesskab for mennesker fra alle samfundslag der ønsker at holde op med at drikke alkohol. Fællesskabet kan bruges af alle mennesker med alkoholmisbrug, alkoholproblemer og alkoholafhængighed (alkoholisme), dig der er aktiv alkoholiker og af ædru alkoholikere der ønsker fællesskabets hjælp og støtte til at forblive ædru.

  En af grundtankerne er at der ikke findes noget der hedder en håbløs alkoholiker, med med fælles støtte kan ædrueligheden bevares og på den måde opstod anonyme alkoholikere.

  Et fællesskab der i dag har bredt sig til det meste af verden og hjulpet mange familier.

  Du kan her læse meget mere om fællesskabet Anonyme alkoholikere.

  Al-Anon og Anonyme alkoholikere er ikke alkoholbehandling?

  Tak fordi du har givet dig tid til at læse artiklen, anonyme alkoholikere, pårørende. Det kan være vigtig at understege at henholdsvis Al-Anon og Anonyme Alkoholikere, kan for mange være en rigtig god støtte, når alkoholikeren har gennemgået en effektiv alkoholbehandling, men sjældent i sig selv vil udgøre en god og holdbar alkoholbehandling.

  Her kan du læse mere om professionel alkoholbehandling.

  Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte vores gratis alkoholrådgivning som har åbent alle årets dage. Vores dygtige alkoholbehandlere har gennem årene ydet professionel vejledning til over 25.000 personer og vi vil også gerne hjælpe dig og din familie.

  Vores alkoholrådgivning kan kontaktes på telefon 70205501.

  Anonyme alkoholikere pårørende ressourcer og artikler:

  Du kan blandt andet læse følgende artikler:

  Medafhængighed

  Hjælp til pårørende

  Pårørende til alkoholiker

  Hvordan financieres Al-anon og Anonyme alkoholikere?

  Et spørgsmål der optager nogle er, koster det noget at deltage i de nævnte fællesskabsmøder Al-anon og Anonyme alkoholikere? Fællesskabet låner lokaler hos det offentlige og forskellige frivillige organisationer. Den indsats der af nogle lægges i fællesskabet er frivillig, så Al-anon og Anonyme alkoholikere har ikke behov for nogen stor økonomi, til at afholde de lokale møder.

  Men der er naturligvis en omkostning ved at lave kaffe, te og så videre. Dette dækkes ved deltagernes egne frivillige bidrag.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.