Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Hvornår er man alkoholiker? eller Er jeg alkoholiker Er to af de hyppigste spørgsmål vi bliver stillet er,

  Vores typiske svar kommer bag på mange og måske vil det også komme lidt bag på dig!

  Men inden vi kommer til det, så lad os lige vende det faglige korrekte svar:

  Spørgsmålet var: Hvornår er man alkoholiker ?

  Fagligt korrekt svar: Man er alkoholiker, når man har sygdommen alkoholisme, det vil sige at man er fysisk og/eller psykisk afhængig af alkohol, eller det man også kalder kemisk afhængig.

  Her kan du læse mere om: ”hvad er alkohol afhængighed?”

  Et svar der overrasker mange… det er ikke nødvendigvis så vigtigt at vide, om man er alkoholiker eller “ bare drikker lidt for meget”

  “Hvordan kan vi dog sige det!”

  Vi ved godt at den udmelding er lidt anderledes end mange andre behandlingstilbud. Men det er der en rigtig god forklaring på. Mange behandlingssteder behandler kun folk som er klinisk udredt som alkoholikere, altså kun mennesker der er erklæret kemisk afhængige af alkohol.

  Men hvis én der drikker “lidt” for meget, begynder at opleve problemer på grund af alkoholforbruget, eller endnu værre, familien er begyndt at få problemer på grund af alkohol, er det så ikke lige meget om man kan sætte et stempel på der siger “alkoholiker”?

  Det er et problem som skal løses uanset, hvilken label du sætter på…

  Det er derfor vi siger, at det i første omgang ikke er så vigtigt at vide, hvornår man er alkoholiker, eller om man drikker for meget af andre grunde.

  Et længere overforbrug af alkohol, vil altid give skadelige konsekvenser, både for den der drikker og som regel også altid for de nærmeste pårørende. 

  Der er brug for professionel hjælp, uanset om forbruget har udviklet sig til alkoholisme, eller kun er på vej til at udvikle sig i den retning.

  Hvorfor er er det så vigtig for mange at stille spørgsmålet ”hvornår er man alkoholiker”?

  Der kan være flere forskellige grunde.

  Er du selv bange for at alkoholen har fået for godt fat i dig? Måske har du flere gange selv forsøgt at nedsætte eller helt stoppe forbruget uden held? Så kan du måske nu være bange for at du har udviklet sygdommen alkoholisme og tænker hvad gør jeg. Betyder det at jeg aldrig mere kan nyde en kold øl eller et glas vin sammen med venner? Man skal da kunne drikke lidt…. et glas en gang i mellem for at have det hyggeligt? Alle de tanker og mange flere, afholder mange fra at tage hul på et problem, der ikke går væk af sig selv.

  Er alkoholen begynd at fylde for meget i dit liv? Så er tiden kommet til at gøre noget ved det! Det betyder ikke noget lige nu, om hvorvidt du er blevet afhængig af alkohol eller ej. Det der betyder noget, er om du får et godt liv – med eller uden alkohol. Jo tidligere du søger hjælp, desto større er chancen, for at du kan lære at drikke med måde.

  Er du pårørende til en der drikker for meget

  føler du måske at det kan være nemmere at bede ham eller hende om at gøre noget ved drikkeriet, hvis du kan sætte en ”alkoholiker label” på vedkommende.

  Men faktum er at det behøver du ikke! Lever du sammen med en der har et skadelig overforbrug af alkohol, som går ud over dig eller andre, så er du i din gode ret til at bede den drikkende om at søge hjælp. Du kan altid få gratis rådgivning om hjælp, til både den drikkende og pårørende på 70205501.

  Kan man blive testet for at finde ud af om man er alkoholiker?

  Ja vi har mange års erfaring med test for alkoholisme. Vi kan med test vise dig, hvorvidt du har udviklet sygdommen alkoholisme eller om det er sandsynligt for dig, at kunne lære at drikke med måde. Så på den måde kan du fuldt oplyst vælge, hvilken behandling der er bedst for dig

  Ring til vores gratis rådgivningslinje på 70205501 for at aftale et gratis møde.

  Mødet kan foregå på et af vores behandlingssteder eller som en onlinesamtale, her vil du få afklaret, hvordan det ser ud for dig og hvordan du bedst kommer væk fra de problemer som alkoholen har skabt og skaber i dit livet.

  Det er ikke en skam at have et problem med alkohol, men det er en skam ikke at gøre noget ved det.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.