Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Alkoholisme er en kronisk sygdom. Det vil sige, at har man først én gang udviklet alkoholafhængighed, kan man ikke slippe af med sin afhængighed igen. Men man kan lære at kontrollere sin alkoholisme, gennem professionel alkoholbehandling og bremse udviklingen af sygdommen.

   

  Hvorfor kan man ikke helbrede alkoholisme?

  Et langsigtet alkoholmisbrug skaber store ændringer i hjernens biokemi, og der opstår en psykisk afhængighed af alkohol.

   

  Derfor bliver hjernen afhængig af alkohol.

  Vores hjerner er bygget af milliarder af nerveceller, kaldet neuroner. Vores tanker, følelser og handlinger er resultatet af elektriske impulser og signaler som passerer frem og tilbage mellem neuronerne. Denne proces sker med hjælp fra kemiske signalstoffer kaldet neurotransmittere.

  Alkoholmisbrug kan både være med til at blokere eller forstærke virkningen af forskellige neurotransmittere, og der skabes nye neurale veje i hjernen, der får den drikkende til at føle stærk trang og opfatte det som en umulighed at stoppe drikkeriet og leve et liv uden alkohol.

  Denne ubalance i hjernen fører til alkoholafhængighed.

  Hos en alkoholafhængig (alkoholiker) bliver hjernens belønningscenter stærkt påvirket af neurotransmittere. Selvom vi kan genbalancere hjernens neurotransmittere over tid, vil de neurale veje der blev skabt under alkoholmisbruget altid være der.

  Det betyder ikke, at alkoholbehandling ikke kan hjælpe. Tværtimod. Igennem professionel hjælp og alkoholbehandlingen skabes der en tankeforandring hos den alkoholafhængige. 

   

  Helbreder alkoholbehandling alkoholisme?

  Nej. Alkoholisme eller alkoholafhængighed kan som sagt ikke helbredes. Sygdommen vil stadig være der. Man kan sammenligne det med en allergi. Hvis du er stærkt allergisk overfor et eller andet, f.eks. tomater, så kan du få det godt eller bremse din allergi ved at undgå tomater og alt hvad der indeholder tomater. Når du over en længere periode har undgået det du er allergisk overfor, vil dine symptomer typisk blive meget bedre eller helt forsvinde. Men du er stadig allergisk. Sygdommen er der stadig. Du har bare lært at undgå den.

  Under terapi og behandling skabes der nye neurale veje, som hjælper med at opleve glæde ved andre aktiviteter end at drikke. Men ligesom med andre kroniske sygdomme, betyder mangel på symptomer ikke, at sygdommen er fuldstændig helbredt. 

  Uden professionel alkoholbehandling og tankeforandring, vil alkoholafhængige altid give sig til at drikke igen på et eller andet tidspunkt.

  Forskellen på eksemplet med tomatallergi og alkoholisme er netop afhængigheden, og derfor er professionel alkoholbehandling altid nødvendig.
  Hvis du, eller en du holder af, har et alkoholproblem, kan du ringe for gratis rådgivning alle årets dage på 70 20 55 01.

   

  Alkoholisme påvirker ikke kun hjernen.

  Konsekvenser af alkoholisme og lang periode med meget alkohol, påvirker ikke kun hjernen, men kan medføre mange andre følgesygdomme. Alkoholisme kan påvirke alle dele af kroppen, men alkoholrelaterede sygdomme rammer især hjernen, hjertet, leveren, bugspytkirtlen og immun systemet. Dette kan resultere i mentale og psykiske sygdomme. Psykiske symptomer er ofte stress, angst, depression. Men også andre psykiske konsekvenser som alkoholdemens og delirium tremens.

  Fysiske følgesygdomme og skader forårsaget af den kroniske sygdom alkoholisme, kan blandt andet være forhøjet blodtryk, nedsat potens, hjerneblødning, maveblødninger, fertilitetsproblmer, betændelse i bugspytkirtlen, kræft i mund, svælg & strube, samt en lang række andre alvorlige og potentielt livstruende sygdomme. Herudover kan alkoholisme og alkoholafhængighed medføre alvorlige sociale konsekvenser. Det er derfor vigtigt at søge alkoholbehandling, hvis man har et alkoholmisbrug.

  Hvis man søger hjælp i tide kan man måske undgå at udvikle alkoholisme.

   

  Kan antabus hjælpe?

  Mange alkoholikere forsøger sig med Antabus. Men antabus er ikke alkoholbehandling.

  Antabus gør at du som regel bliver syg, hvis du begynder at drikke alkohol efter du har indtaget Antabus. Men antabus hjælper ikke på trangen til at drikke alkohol. Antabus kan ikke helbrede alkoholisme eller genbalancere hjernens neurotransmittere. Antabusen hjælper ikke på at du er afhængig af alkohol og har brug for professionel hjælp og behandling.

  Du kan her læse flere artikler om Alkoholisme og Antabus.

  Antabus er ikke en alkoholbehandling

  Antabus er ikke en holdbar alkoholafvænning

  Historien om Antabus

   

  Alkoholbehandling der virker

  Hvis du kæmper med alkoholproblemer så er det vigtig ikke bare at lade stå til, men i stedet at søge hjælp til dit alkoholproblem. Vi tilbyder gratis alkoholrådgivning alle ugen dage, ring på telefon 70205501 og få en tid til en uforpligtende samtale.

  Måske har du flere gange forsøgt at nedsætte dit alkoholforbrug, men efter en kort pause ender det igen med at alkoholen får en dominerende rolle i hverdagen og det store forbrug af alkohol er det samme som før. Du behøver ikke at kæmpe med alkoholafhængighed alene. Vi har hjulpet tusindevis af familier og enkelt personer til et godt liv uden alkoholafhængighed og vi kan også hjælpe dig.

  Her kan du læse mere om forskellige former for alkoholbehandling.

   

  Er du pårørende til en der lider af alkoholisme?

  Det kan være utroligt hårdt at være pårørende til en der kæmper med alkoholafhængighed. Et alkoholmisbrug har ikke kun store konsekvenser for den drikkende, men når alkoholikeren drikker, påvirker det hele familien.

  En der er afhængig af alkohol vil at gerne stoppe eller begrænse sit alkoholforbrug, men det vil altid ende med brudte løfter. For alkoholisme er som nævnt i denne artikel en psykisk afhængighed og kronisk sygdom som medfører en manglende evne til selv at stoppe drikkeriet. Når den alkoholafhængige lover dig som pårørende at stoppe drikkeriet, så mener han eller hun det som regel. Men afhængighed handler ikke om viljestyrke, det kræver professionel behandling at bremse udviklingen og overvinde sin afhængighed.

  Det er derfor vigtigt ikke at udsætte en beslutning om at søge behandling. Er du pårørende til en med et stort alkoholforbrug og alkoholproblemer så få hjælp og gratis alkoholrådgivning på 70205501. Du er som pårørende til alkoholiker altid velkommen til at få en uforpligtende samtale med en af vores dygtige alkoholbehandlere.

   

  Du kan her læse flere artikler om alkoholisme og afhængighed af alkohol.

  Hvad er alkoholafhængighed?

  Hvad er årsagen til alkoholafhængighed?

  Tegn på at du måske er ved at udvikle alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed

  Er man alkoholiker hvis man drikker hver dag?

  Er alkoholisme en sygdom?

  Alkoholisme akut hjælp

  Antabus er ikke en holdbar alkoholafvænning

  Hvordan behandler man alkoholafhængighed? 

  Alkoholafhængighed

  Alkoholafhængighed symptomer

   

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.